Boeren en ondernemers uit Antwerpen gaan daten

19.10.2020

Datingapps die landbouwers en ondernemers bij elkaar brengen bestaan niet. Nochtans zijn ze een perfecte match. Daarom gaat RURANT vzw op zoek naar boeren uit de onmiddellijke omgeving van Antwerpen en naar bedrijven uit het stadscentrum. Samen worden zij de A-ploeg. Om samen te werken, ervaringen uit te wisselen, win-winsituaties te creëren, … Kortom: om nóg slimmer te boeren en te ondernemen. Bovendien kunnen landbouwers instappen in een actietraject om hun ideeën te vertalen in een haalbaar plan.

campagnebeeld_A-ploeg

De A-ploeg: Antwerpse landbouwers en ondernemers

Nieuwe afzetmarkten vinden, diensten verbreden, je bedrijf vernieuwen,… Geen evidentie als je de klok rond klaar moet staan voor je dieren en gewassen. De stad Antwerpen bruist van ondernemerszin. Op een steenworp afstand wonen en werken heel wat ondernemers die maar al te graag met een frisse blik en veel goesting de handen in elkaar willen slaan met een landbouwer uit de buurt. Het beste van het veld tot recht op het bord van Antwerpenaars brengen, is wat de A-ploeg wil realiseren.

Deelnemen

Van een goed gesprek tot een actief innovatietraject: deel uitmaken van de A-ploeg kan op verschillende manieren. Boeren en ondernemers kiezen zelf hoe ver ze gaan.

Facebookgroep A-ploeg

In de Facebookgoep kunnen gelijkgestemde landbouwers en ondernemers elkaar laagdrempelig ontmoeten. Vraag en aanbod aan elkaar linken is nergens zo eenvoudig.

Matchmaking events

Wie een stapje verder wil gaan, kan deelnemen aan een matchmaking event. Hier brengt RURANT vzw boeren en ondernemers met aanvullende kennis, diensten, producten, vragen … met elkaar in contact. We komen samen om ervaringen uit te wisselen, ideeën af te toetsen of mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.

Actietraject

Landbouwers krijgen ook de kans om in te stappen in een intenstief actietraject waar ze samen op zoek gaan naar vernieuwingsmogelijkheden, ervaringen, contacten en tools om innovatieve ideeën om te zetten in een uitvoerbaar plan. Tijdens een actietraject word je 5 dagen op sleeptouw tgenomen en verbreed je jouw netwerk met experten.

Meer info

Op www.a-ploeg.be stellen deelnemende boeren en matchmakers zich uitgebreid aan je voor. Je vindt er alle info over het project en een handige kalender met diverse evenementen. Ben je zelf een landbouwer uit de directe omgeving van Antwerpen of een ondernemer uit het stadscentrum? Neem dan snel contact op met matchmaker Laura (laura.vanselm@rurant.be).

Bekijk in de projectvideo hieronder hoe een aantal enthousiaste boeren, boerinnen en ondernemers vertellen hoe zij, door samen te werken, hun bedrijf en ideeën in een stroomversnelling brachten. Je maakt ook kennis met matchmaker Laura.

Over RURANT vzw

A-ploeg is een project van RURANT, een vzw die zich inzet om het platteland van de provincie Antwerpen te versterken. Daarom coördineert en ondersteunt de organisatie tal van vernieuwende projecten die deze prachtige streek aantrekkelijk, leefbaar en dynamisch maken.

Al jarenlang zet RURANT de tanden in diverse initiatieven rond lokale producten, de open ruimte, leefbare dorpen, ondernemerschap, innovatie, streekontwikkeling, participatie… Maar de RURANT doet dat nooit alleen. Voor elk initiatief gaan ze op zoek naar geschikte partners om samen innovatief aan de slag te gaan (gemeentebesturen, vzw’s, lokale ondernemingen,…).

Logobalk_A-ploeg

Het project A-ploeg wordt intensief ondersteund door het Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling, de provincie Antwerpen en Vlaanderen. Daarnaast kan RURANT rekenen op de expertise van een aantal inhoudelijke partners.