Neem de juiste beslissing voor jouw melkveebedrijf

publish date
01.08.2018

Hoe neem je de juiste beslissing voor jouw melkveebedrijf? Binnen het project Routeplanner werd hiervoor een beslissingstool uitgewerkt die je vrij kan gebruiken. Verder werd er ook een oplijsting gemaakt van alle andere beschikbaar tools waarmee jij - als melkveehouder - aan de slag kan gaan. 

 

Melkrobot

Routeplanner Melkvee

Is het voor u interessant om uit te breiden of niet? Is grond pachten vanuit economisch oogpunt interessant? Hoe hoog mag de pachtprijs dan zijn? Of is maïsaankoop een optie, en tegen welke prijs? En wat met externe opfok van jongvee? Routeplanner Melkvee geeft u een antwoord op deze en andere vragen, en geeft ook redenen waarom u economisch gezien beter zou kiezen voor het één of het andere. 

Andere tools 

Binnen het Routeplannerproject werd niet alleen een beslissingsondersteunende tool ontwikkeld maar ook een oplijsting gemaakt van bruikbare reeds bestaande tools. Je kan ze vanaf nu terugvinden op onze website. Zo vind je er tools voor de berekening van de waarde van een vaars, hoe de marktwaarde van een bepaald voedermiddel zich verhoudt tot de voederwaarde, wat de ideale afmeting van je sleufsilo is en hoe hoog jouw jongveeopfokkosten zijn.

Meer informatie

Volgende van de detaillijst