Ontdek de educatieve kansen bij je traject naar een Groene Oase

Heb je groen licht gekregen van Provincie Antwerpen voor de realisatie van het subsidieproject Groene Oases? Of zijn jullie nog niet zo ver, maar droom jij ook van een groenere speelplaats? MOS ondersteunt je school bij je vergroeningstraject. Onze focus ligt op de pedagogische kansen, een brede schoolbenadering en integratie van buiten leren. Schrijf je in voor onze interactieve infosessie en ontdek wat MOS - duurzame scholen, straffe scholen - voor jou in petto heeft.

Status
Datum
  • dinsdag 2 mei 2023 van 09.30 uur tot 11.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 27 april 2023
Vergroende speelplaats van basisschool De Bever te Antwerpen
Foto: Basisschool De Bever - Deurne

Kom naar onze interactieve infosessie en ontdek hoe je stap voor stap naar een groener schooldomein kan evolueren. We plaatsen het welzijn van de leerlingen steeds mee centraal. 

Doelgroep

  • leerkrachten en directies van basis- en secundaire scholen
  • werkgroep MOS, werkgroep milieu, ... 
  • studenten lerarenopleiding

Scholen die een toekenning hebben ontvangen van Provincie Antwerpen voor een kleine of middelgrote Groene Oase raden we aan om in te schrijven.

Scholen met een toezegging voor een grote Groene Oase dienen verplicht de infosessie te volgen (of de infoavond op 6 juni in het PIME te Lier). Heb je vragen hierover, contacteer het MOS-team.

Wat mag je verwachten?

Maak kennis met MOS duurzame scholen straffe scholen en ons stappenplan om te evolueren naar een groenere schoolomgeving. Kies voor speel-en leernatuur en ontdek de kracht van buiten leren.

Ga aan de slag met onze werkvormen. Zo verhoog je je draagvlak, benut je de educatieve kansen en veranker je jullie visie in de school.

Interactieve infosessie Ontdek de educatieve kansen bij je traject naar een Groene Oase op dinsdag 2 mei 2023 van 9.30u tot 11.30u in de Stadsboerderij Turnhout, Veldekensweg 10, 2300 Turnhout.

>> Inschrijven verplicht via het webformulier >>

Veerle Moons, Elke Hermans, Greet Brits en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25
Organisator
MOS- team provincie Antwerpen