Filmvoorstelling 'Demain'

Voor de 25ste verjaardag van PIME nodigen we je graag uit voor de filmvoorstelling van ‘Demain’ op woensdag 14 maart. Leerkrachten, begeleiders, collega's uit het NME/EDO- werkveld, ... iedereen is van harte welkom op de filmvoorstelling 'Demain'.

Status
Datum
  • woensdag 14 maart 2018 van 13 uur tot 16.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
woensdag 7 maart 2018

Na 25 jaar is PIME een toonaangevend educatief centrum, zowel binnen als buiten de provincie Antwerpen, op vlak van natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Ook in de toekomst blijven we ons ten volle inzetten om jongeren te leren denken over en werken aan een leefbare wereld, voor nu en later, voor hier en elders op de planeet.

Samen werken aan een duurzame toekomst dat is ook waar de film ‘Demain’ over gaat. ‘Demain’ toont hoe de wereld van morgen er uit kan zien door in te zetten op positieve initiatieven.

Programma

13.00 uur   Onthaal en drankje

13.30 uur   Inleiding door Rik Röttger en Gerd Goris 

13.45 uur   Film deel 1

14.45 uur   Pauze

15.00 uur   Film deel 2

16.00 uur   Uitwisselen 

Synopsis

Wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen? Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrofe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...