PIME

Educatief centrum

PIME staat voor leren over natuur en milieu voor duurzame ontwikkeling.

Als Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie hebben we een breed activiteitenaanbod voor leerlingen van het basis-, secundair en hoger onderwijs. Daarnaast is er een uitleenpost waar je als leerkracht of organisatie gratis veldwerkmateriaal kunt ontlenen. En tot slot hebben we een prachtige natuurtuin in de aanbieding die van zonsopgang tot zonsondergang voor iedereen vrij toegankelijk is.

Kom met je leerlingen naar het PIME voor kwaliteitsvolle educatie over natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Er is een aanbod voor leerlingen vanaf de tweede graad basisonderwijs tot en met studenten lerarenopleiding. Ook leerlingen uit het buitengewoon, tweedekans- en deeltijds onderwijs zijn meer dan welkom. De natuurtuin van het PIME is uitermate geschikt voor biotoop- en landschapsstudies. Een begeleide excursie naar de Kesselse heide behoort ook tot de mogelijkheden.

Op de pagina's voor basisonderwijs, secundair onderwijs en de lerarenopleidingen vind je het volledige aanbod.

Dimitri Leue bezocht het PIME om te kijken hoe de provincie Antwerpen zich inzet voor het milieu. Benieuwd wat hij zo geweldig vindt?  

Uitleenpost veldwerkmateriaal

Leerkrachten en verenigingen die met kinderen of jongeren aan de slag willen in de natuur kunnen bij het Antwerpse provinciebestuur gratis veldkoffers en losse veldwerkmaterialen ontlenen. Het PIME is één van de uitleenposten voor deze materialen. Je leest er alles over op de veldkoffer-pagina.

 

Digitale nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste PIME-nieuws? Schrijf je dan hier in voor onze digitale nieuwsbrief. Door je in te schrijven, verklaar je je akkoord met de privacy verklaring van de provincie Antwerpen.