PIME

De activiteiten zijn in een nieuw reservatiesysteem te boeken. Gelieve je eerst te registreren indien je dit nog niet gedaan hebt. Reserveren voor volgend schooljaar '22-'23 is vanaf nu mogelijk! Registreren en/of reserveren kan via deze knop:

Ondervind je problemen bij het maken van een reservatie? Deze korte handleidng helpt je op weg:

Opgelet: wegenwerken Mechelsesteenweg

Vanaf 28 maart 2022 tot juli 2022 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de fietspaden en bushaltes langs de Mechelsesteenweg (N14). Meer informatie vind je op onze bereikbaarheidspagina. Wat de gevolgen zijn voor onze educatieve werking lees je op onze pagina met praktische informatie

Educatief centrum

PIME staat voor leren over natuur en milieu voor duurzame ontwikkeling.

Als Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie hebben we een breed activiteitenaanbod voor leerlingen van het basis-, secundair en hoger onderwijs. Daarnaast is er een uitleenpost waar je als leerkracht of organisatie gratis veldwerkmateriaal kunt ontlenen. En tot slot hebben we een prachtige natuurtuin in de aanbieding die van zonsopgang tot zonsondergang voor iedereen vrij toegankelijk is.

Kom met je leerlingen naar het PIME voor kwaliteitsvolle educatie over natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Er is een aanbod voor leerlingen vanaf de tweede graad basisonderwijs tot en met studenten lerarenopleiding. Ook leerlingen uit het buitengewoon, tweedekans- en deeltijds onderwijs zijn meer dan welkom. De natuurtuin van het PIME is uitermate geschikt voor biotoop- en landschapsstudies. Een begeleide excursie naar de Kesselse heide behoort ook tot de mogelijkheden.

Op de pagina's voor basisonderwijs, secundair onderwijs en de lerarenopleidingen vind je het volledige aanbod.

Het PIME engageert zich om bij te dragen aan de implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG's), die door alle landen van de Verenigde Naties onderschreven werden. Volgende SDG's worden nagestreefd in onze werking: 

SDG Kwaliteitsvol onderwijs

4.7. Er tegen 2030 voor zorgen dat alle leerlingen kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om duurzame ontwikkeling te bevorderen, onder andere via vorming omtrent duurzame ontwikkeling en duurzame levenswijzen, mensenrechten, gendergelijkheid, de bevordering van een cultuur van vrede en geweldloosheid, wereldburgerschap en de waardering van culturele diversiteit en van de bijdrage van de cultuur tot de duurzame ontwikkeling. 

SDG13

13.3. De opvoeding, bewustwording en de menselijke en institutionele capactiteit verbeteren met betrekking tot mitigatie, adaptatie, impactvermindering en vroegtijdige waarschuwing inzake klimaatverandering. 

Dimitri Leue bezocht het PIME om te kijken hoe de provincie Antwerpen zich inzet voor het milieu. Benieuwd wat hij zo geweldig vindt?  

Uitleenpost veldwerkmateriaal

Leerkrachten en verenigingen die met kinderen of jongeren aan de slag willen in de natuur kunnen bij het Antwerpse provinciebestuur gratis veldkoffers en losse veldwerkmaterialen ontlenen. Het PIME is één van de uitleenposten voor deze materialen. Je leest er alles over op de veldkoffer-pagina.

 

Digitale nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste PIME-nieuws? Schrijf je dan hier in voor onze digitale nieuwsbrief. Door je in te schrijven, verklaar je je akkoord met de privacy verklaring van de provincie Antwerpen.