Aanbod brede publiek

Geocaching

In de tuin van het PIME bevindt zich een geocache, onderdeel van 's werelds grootste schattenjacht! Leuk om naar te zoeken én tegelijkertijd tijd door te brengen in de natuur. Je vindt onze cache op deze locatie. Vergeet niet jouw naam te noteren op het 'logboekje' als je onze geocache hebt gevonden. Veel speurplezier!

Beleefroute

Onze prachtige natuurtuin omvat verschillende biotopen (grasland, bos, vijver,...) en dus ook heel wat biodiversiteit. Zeker de moeite om eens in de tuin te komen vertoeven. Doorheen de tuin kan je nu ook onze beleefroute volgen. Onze mascottes Bij en Ijsvogel geven je inzicht in verschillende thema's. Dit door middel van bordjes vol informatie en doe-opdrachten die langs het parcours terug te vinden zijn. Zéker een bezoek waard, vooral voor gezinnen. Onze tuin is alle dagen geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Print deze beleefopdrachten en neem ze mee tijdens jouw bezoek: 

Onthaalplan Kleine Nete

In de vallei van de Kleine Nete zetten heel wat partners zich in om het gebied toeristisch aantrekkelijker te maken. Vanuit het PIME kan je met de fiets of te voet via de Netedijk naar de Polder van Lier, een overstromingsgebied in het kader van het Sigmaplan. Het overstromingsgebied vangt water op bij watersnood en helpt om het terug af te geven bij droge periodes. Dit gebied van natte natuur brengt een specifieke fauna en flora met zich mee. Via stapstenen kan je de grote uitwateringssluis van dichterbij bekijken.

Tijdens de tocht er naartoe kan je genieten van het mooie landschap langs de Nete. Op de infopanelen vind je informatie over de werking van het overstromingsgebied, het Sigmaplan, de specifieke vogelsoorten, wetlands en andere ingrepen in het landschap die kaderen in het waterverhaal.