Bijzondere Bomenwandeling

Leerlingen uit de tweede en derde graad van het lager onderwijs gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 1 oktober 2020 tot 18 december 2020
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Je hoeft geen bomenknuffelaar te zijn om te weten dat in een bos verbazingwekkende dingen gebeuren. Op deze bomenwandeling ontdek je fascinerende verhalen over de ongelooflijke vaardigheden van bomen. Want net als ons wonen bomen samen met hun kinderen, communiceren ze met elkaar en zorgen ze voor elkaar. Ontdek het verborgen leven van bomen en bekijk het bos met andere ogen.

Buiten leren was nog nooit zo plezant! Combineer een wandeling in de frisse buitenlucht met taal, rekenen, wero, muzische vorming en gebruik daarbij al je zintuigen. Deze wandeling vol leuke weetjes en opdrachten is ongeveer 2 km lang en voor iedereen toegankelijk!

Deze niet-begeleide wandeling kan je zelf met je klas doen van 1 oktober tot 18 december 2020. Hier vind je een didactische fiche voor de begeleider(s).

Start ter hoogte van het onthaalgebouw aan het STARTBORD en volg de rode pijltjes.

Doelgroep: 2de en 3de graad lager onderwijs en ouder.

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

Deelname is gratis, maar verwittig ons van je komst via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap. Elke mail wordt beantwoord. 

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De rode wandelroute (3,3 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.

Volgende van de detaillijst