Fotozoektocht 'Waar is Michael Mier?'

Kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 1 oktober 2020 tot 18 december 2020
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

  • Kleuteronderwijs

Prijs

Gratis

Help! Michael Mier is verdwenen! 

Na onderzoek van de boswachter blijkt dat verschillende bosbewoners op het moment van de verdwijning in het bos aanwezig waren. De Cel Vermiste Dieren verzamelde de getuigenissen maar vindt Michael nog steeds niet terug. Alle detectives, haast je naar De Averegten om dit mysterie op te lossen!

Bewijs dat jullie superdetectives zijn en bezorg ons jullie oplossing. Wie weet winnen jullie wel 1 van onze mooie prijzen! Buiten leren was nog nooit zo plezant! 

Deze niet-begeleide wandeling kan je zelf met je klas doen van 1 oktober tot 18 december 2020. Hier vind je een  didactische fiche voor de begeleider(s).

Niet vergeten: druk het zoekblad en de plattegrond met locaties af en neem ze mee naar De Averegten!

Start ter hoogte van de Boerderij. De zoektocht heeft geen vast parcours, je bepaalt zelf je route. Als je de tocht in één keer wil wandelen, reken dan op minimum 6 kilometer.

Doelgroep: geschikt voor alle detectives van 4 tot 104 jaar (toegankelijk voor loopfietsen en buggy’s met grote wielen).

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein De Averegten, Boerderij, Langendijk 17, 2220 Heist-op-den-Berg.

Deelname is gratis, maar verwittig je komst via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap. Elke mail wordt beantwoord. 

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De rode wandelroute (3,3 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.

Volgende van de detaillijst