Herfstwandelingen in domein d'Ursel

Deze herfst kijken we naar de sporen in het bos. Er zijn veel soorten sporen: pootafdrukken, nesten en eieren, etensresten en vraatsporen, maar ook uitwerpselen.

De herfstwandelingen gaan door van maandag 26 oktober 2020 tot en met vrijdag 30 oktober 2020.
De wandelingen zijn gratis, je moet wel vooraf inschrijven. Dat doe je via deze website. 

 

Datum/uur
  • van 26 oktober 2020 tot 30 oktober 2020
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

gratis

eekhoorn Vrijbroekpark

Thema Sporen

Koning Keutel - 1ste en 2de leerjaar:

Soms gebeurde het wel eens. Dan floepte Koning Keutel I zomaar uit het niets van een koninklijk gesprek eruit: ‘Kak! Kakkerdekak! Poep, pies poep!' Elk dier van het bos wist dan hoe laat het was. Hij verklaarde het kakkampioenschap voor geopend! ‘Prróót!’ Meteen schoot iedereen in actie en de minister van Binnenlandse Poepaangelegenheden hing in het bos een affiche op om het Kolossaal kakkampioenschap aan te kondigen.

Twee dagen later stonden alle deelnemers ongeduldig klaar. De minister van Binnenlandse poepaangelegenheden heette iedereen van harte welkom. Hij las het reglement voor en beklemtoonde dat de naam van de winnaar voor eeuwig zichtbaar zal zijn. Hij wees erop dat Koning Keutel I het enige jurylid was en sprak ten slotte de bemoedigende woorden: ‘Moge de beste winnen!’ Daarop werd het startsein gegeven.

Deze herfst ontdekken we hoe de uitwerpselen van verschillende dieren eruit zien. Maar dit zijn niet de enige sporen die ze nalaten. Welke sporen vinden we nog in het bos? En wie heeft die achtergelaten? De kinderen van het 1ste en 2de leerjaar ontdekken het tijdens deze boeiende speelleerwandeling.

 

Parktrotters en sporenspotters - 3de en 4de leerjaar:

Deze herfst dagen we de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar uit om mee op trot te gaan in het bos en samen met ons zoveel mogelijk dieren en diersporen te spotten.

Er wonen immers heel veel dieren in het bos. Sommige dieren laten zich gemakkelijk zien. Maar van andere bosbewoners weten we alleen dat ze er zijn, omdat ze hun sporen nalaten.

 

Spoorzoekers - 5de en 6de leerjaar:

Tijdens deze wandeling moeten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zelf mee de weg zoeken. Welke sporen gebruiken mensen om de weg te vinden? 
Sporen zijn er niet alleen om een weg aan te duiden. Welke sporen laten dieren achter? En waarvoor dienen deze sporen?
We gaan het samen ontdekken tijdens deze boeiende speelleerwandeling.

 

Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de MOS-pas.

 

Categorie

Veldactiviteit, uitstap

Vak/Leergebied

Niet vakgebonden, wereldoriëntatie

Aantal deelnemers

Maximum 25 deelnemers per gids

Toegankelijkheid

De wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Didactische tips

 

 

Volgende van de detaillijst