Green Flag Awards voor Provinciale Groendomeinen!

publish date
20.09.2023

De internationale vereniging Keep Britain Tidy, bekroont 6 groendomeinen van de provincie Antwerpen met een Green Flag Award!

Team PGRA

De domeinen: 

  • Rivierenhof 
  • Vrieselhof 
  • Kesselse Heide 
  • Vrijbroekpark 
  • De Averegten 
  • Prinsenpark

behalen opnieuw een prestigieuze Green Flag Award met een lovend rapport!

Een Green Flag Award is een bekroning voor goed beheer, slim management en kwalitatief aanbod. Parken en domeinen die zich kandidaat stellen, worden uitgebreid bezocht door een jury en gescreend op alle aspecten van hun werking.

De zes provinciale groendomeinen wonnen de vorige jaren ook al een award en kregen daarom ook een mystery-jury over de vloer. Enkele undercover bezoekers stellen onaangekondigd vast of de afgesproken doelen en maatregelen uitgewerkt worden op het terrein, en spreken bezoekers en medewerkers aan over wat ze van het park vinden. 

Bekroning werking en toekomstplannen

Het behalen van een Green Flag Award is een bekroning van goed werk, maar houdt ook meteen een engagement voor de toekomst in. Samen met de organisatie wordt gekeken naar verbeterpunten. Er worden doelen gesteld en afspraken gemaakt om het niveau en beheer nog te verbeteren. Een Green Flag moet namelijk elke jaargang opnieuw verdiend worden!

Erfgoed, toegankelijkheid, biodiversiteit, natuureducatie en versterking van de natuurwaarden, dat zijn enkele belangrijke thema’s en aandachtspunten van de organisatie. Die komen sterk overeen met de aandachtspunten en SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) waar de provincie Antwerpen en de Groendomeinen sowieso aan werken!

Green Flag Award 2023 Kempen