Opening wilgernis

Samen met stad Mechelen, Regionaal Landschap Rivierenland, enkele wilgenexperten en met jou openen we onze Wilgernis.

Datum
  • zaterdag 18 mei 2019 van 13 uur tot 18 uur
Prijs
gratis

Eindelijk is het zover, een nieuw parkdeel gaat open! In 2017 wandelden de eerste pioniers door de Nieuwe Wildernis. In 2018 verkenden nieuwe pioniers de uitbreiding. Nu mag iedereen komen genieten van een nieuwe stuk park in een eeuwenoud landschap. Feest!

Tot nu toe spraken we over de Nieuwe Wildernis, maar omdat het niet echt een wildernis is, hebben we het nieuwe gebied omgedoopt tot “Wilgernis”. 

De “Wilgernis” is niet zomaar een uitbreiding van het park, het is een knap staaltje van historisch landschap. Het moerassige weiland ziet er nog precies hetzelfde uit als 300 jaar geleden. Je maakt er bovendien kennis met onze nieuwe collectie wilgen, die nu een 100-tal soorten bevat. Op zaterdag 18 mei openen we de Wilgernis feestelijk. Je kunt er die dag tussen 13 en 18 uur o.a. komen proeven van bushcraft, een nieuwe wandeling uittesten en speuren naar waterdiertjes in de poel. We voorzien ook een hapje en drank. Deelnemen is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Op zondag 19 mei zal de Wilgernis feestelijk ingelopen worden met alle joggers die zin hebben. Het juiste startuur wordt hier nog meegedeeld.

Daarna is iedereen welkom om te wandelen, joggen en genieten van dit prachtig stukje natuur. 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Volgende van de detaillijst