Vrijbroekpark

Logo Dodoensjaar 2017

Dodoensjaar 2017

In 2017 is het 500 jaar geleden dat Rembert Dodoens geboren werd. Om dit te vieren, plaatsen we elke dag een weetje, recept of info over de plaats waar je een bepaalde plant vindt op onze blog: Dodoens365.tumblr.com.
Dodoens vergaarde tijdens zijn leven immers veel kennis over geneeskunde, planten en kruiden.

Groen erfgoed

De dreven en waterpartijen geven het park een statige indruk. De rozentuin schittert in het hart van het park. Die tuin kreeg de prestigieuze 'Award of Garden Excellence'. De vaste plantenborders, de dahlia-collectie en de nutstuin met kruiden en fruitbomen tonen een stukje Belgische tuinbouwkunst.

Een park waar je veel opsteekt

Je bent nooit te oud om te leren, ook niet in het Vrijbroekpark! Jaarlijks komen meer dan 10.000 kinderen uit het basisonderwijs naar het park voor een educatieve spel-leerwandeling waarbij natuurbeleving centraal staat. Wil je ook deelnemen met je klas? Kijk snel bij 'Aanbod voor scholen'. Groepen volwassenen kunnen met hun organisatie, familie of vrienden deelnemen aan een gegidste rondleiding in het park, de rozentuin of dahliatuin. Meer informatie vind je bij 'Aanbod voor groepen'.

Zin om te leren snoeien of om te proeven van een workshop natuurfotografie? Ontdek het aanbod van boeiende tuin- en natuuractiviteiten in de kalender.

Een park voor iedereen

Tijdens onze evenementen zoals de Dag van het Park en de rozenfeesten vind je een mix van workshops, actie en sfeer. Bekijk het volledige aanbod in onze kalender.

Volg ons op facebook!

54 Zoveel hectaren telt het Vrijbroekpark
10.000 kinderen komen in het Vrijbroekpark leren over planten en dieren

Kalender