Vrijbroekpark

Groen erfgoed

De dreven en waterpartijen geven het park een statige indruk. De rozentuin schittert in het hart van het park. Die tuin kreeg de prestigieuze 'Award of Garden Excellence'. De vaste plantenborders, de cannatuin en de ecotooptuin met kruiden en fruitbomen tonen een stukje Belgische tuinbouwkunst.

Download hieronder de plattegrond van het Vrijbroekpark:

Download hier het nieuwe parkreglement: 

Een park waar je veel opsteekt

Je bent nooit te oud om te leren, ook niet in het Vrijbroekpark! Jaarlijks komen meer dan 10.000 kinderen uit het basisonderwijs naar het park voor een educatieve spel-leerwandeling waarbij natuurbeleving centraal staat. Wil je ook deelnemen met je klas? Kijk snel bij 'Aanbod voor scholen'. Groepen volwassenen kunnen met hun organisatie, familie of vrienden deelnemen aan een gegidste rondleiding in het park of de rozentuin. Meer informatie vind je bij 'Aanbod voor groepen'.

Een park voor iedereen

In het park worden wandelingen, workshops en ook feesten georganiseerd. Op de Rozenfeesten vind je een mix van workshops, actie en sfeer. Een overzicht van al onze activiteiten vind je in de kalender (pdf) hieronder.
Voor meer informatie en inschrijven kijk je bij de kalenderitems helemaal onderaan deze pagina.

Volg ons op facebook!

Logo Dodoensjaar 2017

Dodoensblog

In 2017 was het 500 jaar geleden dat Rembert Dodoens geboren werd. Om dit te vieren, plaatsten we elke dag een weetje, recept of info over de plaats waar je een bepaalde plant vindt op onze blog: Dodoens365.tumblr.com.Dodoens vergaarde tijdens zijn leven immers veel kennis over geneeskunde, planten en kruiden. Je kunt de blog nog steeds raadplegen.

54 Zoveel hectaren telt het Vrijbroekpark
10.000 kinderen komen in het Vrijbroekpark leren over planten en dieren

Kalender