Veelgestelde vragen

Om hoe laat sluit het park? Is het park 's nachts gesloten?

Het park sluit bij zonsondergang. In de winter is het park geopend tot 17u30 en in de zomer blijft het open tot 22u.
's Nachts is het Vrijbroekpark dus gesloten.

 

Kan er tennis- en pingpongmateriaal ontleend worden in het park?

Het is de bedoeling dat je zelf tennisracketten en ballen meebrengt. Ook voor de pingpong breng je paletten en ballen mee.
Ben je iets vergeten? Dan kun je uitzonderlijk materiaal ontlenen in het bezoekerscentrum. In ruil hiervoor laat je een IDkaart, sleutels, ... achter die je terugkrijgt bij het inleveren van het ontleende materiaal.

 

Mag ik herbariummateriaal verzamelen in het Vrijbroekpark?

In de herfst liggen er heel wat bladeren en vruchten onder de bomen. Afgevallen materiaal mag je meenemen voor je herbarium. Beperk je tot het materiaal dat je nodig hebt, zodat ook andere bezoekers nog bladeren en vruchten vinden. Het is niet toegestaan om te snoeien of te plukken. 
Heb je specifieke vragen hierover, kom dan even langs bij de domeinwachters.

 

Kan er op de hondenweide een stukje afgesloten worden voor kleine honden?

De hondenweide is toegankelijk voor alle honden. We kunnen geen delen afsluiten en voorbehouden voor een deel van de honden. Alle begeleiders zijn verantwoordelijk voor hun hond en moeten er mee voor zorgen dat iedereen (honden en hun baasjes) veilig van de hondenweide kunnen genieten. Bij problemen contacteer je de domeinwachters.

 

Kan ik snoeihout krijgen uit het Vrijbroekpark?

Je mag steeds navragen of er snoeihout ter beschikking is. Heb je interessant snoeihout zien liggen, vraag dan toestemming aan de domeinwachters om dit mee te nemen. Je mag nooit zelf snoeien in het park.