Wandelen, fietsen en ontdekken

Wandelen

Aan elke ingang van het park vind je een plattegrond. Stippel daar je eigen route uit en geniet van al het moois dat het park te bieden heeft.

Onder het motto “vrij wandelen”, stelden we een pakket van 7 wandelingen voor 2 euro samen. Dit pakketje wordt tijdelijk niet verkocht, omdat een aantal wandelingen langs de grote vijver gaan. We zijn hier momenteel aan het werken, waardoor je de wandelingen tijdelijk niet kunt doen. 

Kijk ook zeker naar onze kalender, daar vind je ons steeds veranderende aanbod van gratis doe-het-zelf wandelingen. Of misschien heb je zin in Bosbaden?

Maak je graag een grote wandeling om ook de omgeving van het Vrijbroekpark te verkennen? Stel dan een route samen aan de hand van de wandelknooppunten via de routeplanners. In het park ligt wandelknooppunt 258. Wandelkaarten van het Wandelnetwerk Rivierenland kan je bestellen via deze site. Bij Visit Mechelen vind je ook enkele natuurwandelingen. Of ontdek het Rivierenland met de Animalinas-route.

Lees hier meer over toegankelijkheid van het Vrijbroekpark. 

babbelbank

Speciale plekjes

Babbelbank

Zin in een babbeltje? Zet je neer op de babbelbank en leer nieuwe mensen kennen in onze prachtige botanische rozentuin.

locatie troostplek

Troostplek

Aan de kleine vijver vind je nog een speciale bank, een troostbank. De troostplek is een initiatief van parkbezoekster Joke Van den Bergh. De bedoeling van deze plek is in alle nodige rust te kunnen rouwen en eventueel in gesprek te gaan met een andere bezoeker van dit plekje. Via de QR-code die je op de bank vindt, kan je naar een online platform met troostboodschappen.

De bank staat in het goede gezelschap van wilde kastanjes en een immer groene Portugese laurier. De tuinmannen van het Vrijbroekpark plantten er bloembollen en vergeet-me-nietjes bij. Joke liet een infobord met een eigen gedicht maken om er bij te plaatsen.

afvalvrije picknicktafel Vrijbroek

Afvalarme picknicktafel

Kom je gezellig picknicken in het park en laat je ook geen afval achter? De Afvalarme picknicktafel vind je in de buurt van de barak van Bartel. Kom picknicken met je brooddoos, herbruikbare dozen, drinkbussen, bekers,... inspireer elkaar! De Afvalarme picknicktafel is een samenwerking met de Universiteit Antwerpen. 

Fietsen

Wil je een fietstocht in en rond Mechelen maken? Fiets dan zeker ook langs het Vrijbroekpark! Het park ligt tussen fietsknooppunten 92 en 93. Je kan gebruik maken van de fietsroutes van Visit Mechelen. Stippel je graag digitaal een route uit? Dan kun je gebruik maken van de digitale routeplanners

Aan het bezoekerscentrum staat een pomp voor fietsbanden, gratis 24/7 beschikbaar voor iedereen. Het is ook mogelijk om je elektrische fiets gratis op te laden in het Vrijbroekpark. Dit kan op drie plaatsen: bij het bezoekerscentrum en bij de twee tavernes.

In de tavernes Vrijbroekhof en Brasserie 't Park kun je genieten van een verfrissend drankje of versterkend hapje.

Hondenloopzone

In de hondenweide kunnen honden naar hartenlust rennen en spelen op de speeltuigen. Je vindt de hondenweide achter het cricketveld. In de rest van het park geldt de regel 'honden aan de leiband'.