Afhaalpunt Vrijbroekpark Mechelen

Adres
Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen

Openingsuren afhaalpunt

Je bestelling van lesmateriaal van Europa Direct provincie Antwerpen kun je op de volgende momenten afhalen in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark.

Het bezoekerscentrum bevindt zich in het Vrijbroekpark. Rijd het park binnen door de hoofdingang, sla linksaf op het rondpunt en volg de wegwijzer bezoekerscentrum. Aan het eind van de weg, na ongeveer 300m, kun je links parkeren. Het bezoekerscentrum bevindt zich 50m verderop aan de linkerkant.

De algemene routebeschrijving naar het Vrijbroekpark vind je hieronder.

Dag Uur
Woensdag 12.00-17.30 uur
Vrijdag 15.00-17.30 uur

Toegankelijkheid

Aangepaste parkeerplaatsen: mensen met een beperkte mobiliteit kunnen altijd dichtbij het bezoekerscentrum parkeren.

Bereikbaarheid

Met de fiets

De bewegwijzerde routes ‘Dijle-valleiroute’ en ‘Broekroute’ lopen naast het domein. Ook de route tussen fietsknooppunten 92 en 93 (fietskaart 4) loopt langs het Vrijbroekpark. Verder ligt ook fietsknooppunt 59 in de nabijheid van het park.

Kom je via de fietsostrade naar Mechelen?

De fietsostrade eindigt aan het station van Mechelen-Nekkerspoel. Je neemt de brug over het water en rijdt rechtdoor de stad in tot op de Grote Markt. Je steekt de Grote Markt schuin over. Voor het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk sla je links af (Ijzerenleen). Rechtdoor tot voorbij de Brusselpoort (middeleeuws bouwwerk aan de ring rond Mechelen) waar je de vaart oversteekt. Daar sla je de Ridder Dessainlaan in. Op het einde van deze laan ligt het Vrijbroekpark.

Er is een ruime fietsenparking aan de rechterkant van de ingang, hier kun je ook bakfietsen en fietskarren parkeren. Verder vind je bij elk gebouw in het park een fietsenstalling.

Met het openbaar vervoer

Het station van Mechelen is zeer goed bereikbaar vanuit andere stations.
Van hieruit kun je met de bus, te voet of met de fiets naar het park komen.

Vanaf het station van Mechelen rijden bussen 2, 288 en 289 naar het Vrijbroekpark. Lijn 2 stopt aan halte Vrijbroekpark. Lijnen 288 en 289 stoppen aan halte Fortuinstraat. Op zondag kun je in plaats van lijnen 288 en 289 lijn 28 nemen, deze stopt eveneens aan halte Fortuinstraat. Klik door op onderstaande links om de dienstregelingen van de genoemde lijnen te bekijken:

2:
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//1/902/6/BUS#2
28:
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//1/928/7/BUS#2
288:
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//3/288/3/BUS#2
289:
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//3/289/3/BUS#2

Aan het station van Mechelen kun je een blue bike nemen om met de fiets naar het park te komen. Het is ongeveer 5 minuten rijden, volg dezelfde route als de wandelaars, namelijk:

Vanaf het centraal station is het een mooie wandeling van vijftien minuten. Wandel naar rechts langs de Leuvense Vaart, de vaart oversteken aan de Plaisancebrug, aan het einde van de Ridder Dessainlaan is de hoofdingang

Met de auto

Neem de stadsring van Mechelen. Ter hoogte van het historische gebouw "Brusselse poort" ring verlaten, weg van het stadscentrum. Dan brug over de Leuvense vaart, vervolgens de wegwijzers volgen.

De parkeerplaatsen tussen de hoofdingang en het bezoekerscentrum zijn niet meer beschikbaar, maar voor het ophalen van lesmateriaal mag je nog wel met de auto tot aan het bezoekerscentrum rijden en hier even parkeren om het materiaal in te laden.