Demonamiddag erf- en silosappen

Om de waterkwaliteit van onze beken en rivieren te verbeteren, wordt op vele fronten gewerkt. De landbouwsector heeft al heel wat inspanningen geleverd in het kader van de waterkwaliteit, waaronder het beperken van diffuse verliezen vanuit landbouwpercelen. Op het niveau van erf- en silosappen kunnen er echter nog verdere stappen genomen worden om de waterkwaliteit verder te verbeteren.

Status
Datum
  • donderdag 6 juni 2024 van 12 uur tot 17 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 4 juni 2024

Om de Vlaamse veehouder te informeren over maatregelen die kunnen genomen worden om erf- en silosappen aan te pakken, organiseert het project BESS (bedrijfsadvies erf- en silosappen) twee demonamiddagen. Deze demodagen belichten de structurele aanpak en reiken tools aan die de veehouder in de praktijk kan gebruiken.

Deze demonamiddagen zijn gratis. Voor een goede organisatie vragen we wel om in te schrijven.

Infosessies

12u00
Start met broodjes

13u00
BESS: projectvoorstelling + resultaten

13u30
Nuttige inzichten: erf- en silosappen Q&A Panelgesprek met: Agentschap Landbouw en Zeevisserij, Departement omgeving - afdeling handhaving, Vlaamse Milieumaatschappij en Vlaamse Landmaatschappij Beurshal

14u30
Beurs met standhouders

17u00
Einde beurs

(Dit zijn indicatieve uren, en de uren kunnen de dag zelf nog wat wijzigen)

Voor de infosessie “Nuttige inzichten: erf- en silosappen Q&A” zullen overheidsinstanties jullie vragen beantwoorden. Er kunnen via het inschrijvingsformulier al vragen doorgegeven worden. De overheidsinstanties hebben dan ook tijd om alle vragen zo goed mogelijk voor te bereiden om jullie antwoorden te kunnen bieden tijdens de infosessie. Ook ter plaatse kunnen jullie nog vragen op papier noteren die door de moderator gesteld kunnen worden.

De vragen die je stelt, zullen anoniem doorgegeven worden aan de instanties.

Naast de infosessies is een beurs voorzien waar standhouders je informeren over hulpmiddelen om erf- en silosappen aan te pakken. Hier kan je rechtstreeks contact leggen met verschillende firma’s en al je praktische vragen stellen.

Meer info

Inagro: Sandra Debevere of Michele Beelen.
Hooibeekhoeve: Katrien Geudens.

 

Standhouders beurs

“Dit project wordt uitgevoerd door PVL in samenwerking met Hooibeekhoeve en Inagro met steun van de Vlaamse Overheid en de Europese Unie (www.vlaanderen.be/pdpo).”

Organisator
Hooibeekhoeve