Demodag {beek.boer.bodem}

Op vrijdag 23 oktober 2020 organiseert {beek.boer.bodem} een demodag voor alle landbouwers. Je krijgt dan meer uitleg over klimaatrobuuste teelten zoals sorghum. En je leert de werking van peilgestuurde drainage en stuwen beter kennen. We verwelkomen die dag ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir voor een terreinbezoek. 

Status
Datum
  • vrijdag 23 oktober 2020 van 12.30 uur tot 18 uur
sfeerbeeld_beekboerbodem

Ben je landbouwer in het afstroomgebied van de Aa (Herentals, Kasterlee, Lille en Vorselaar)? Dan ondervind je wellicht hinder van de sterk toenemende klimaatsveranderingen, zoals de lange droogteperiodes. Wil je je wapenen tegen die evolutie? Klop dan aan bij {beek.boer.bodem}, de gebiedscoalitie waar onder andere de provincie Antwerpen, praktijkcentrum Hooikbeekhoeve en Boerennatuur Vlaanderen deel van uitmaken. {beek.boer.bodem} stelde een menu aan maatregelen samen waarop je als landbouwer vrijwillig kan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de omvorming van klassiek gedraineerde percelen naar percelen met peilgestuurde drainage, klimaatrobuuste teelten of de plaatsing van stuwen in perceelgrachten. 

Kom je graag naar de demodag op vrijdagnamiddag 23 oktober? Schrijf dan tijdig in, de plaatsen zijn beperkt. 

 

Praktisch

Locatie en start- en einduur worden in de loop van de maand september bekendgemaakt. We houden rekening met de geldende coronarichtlijnen en voorzien voldoende afstand. Breng zelf een mondneusmasker mee, want het dragen ervan is verplicht.

Volgende van de detaillijst