Demonamiddag zonnebloemen als voedergewas

Landbouwers zijn zoekende naar teelten die goed gedijen in het veranderende klimaat. Zonnebloemen zouden hier een uitkomst kunnen bieden. Ze kunnen goed tegen droogte, maar kennen ook een goede opkomst in natte omstandigheden. Verder vragen ze minder bemesting en lijkt de voederwaarde veelbelovend. Op dit demoveld maken we kennis met deze teelt.

Status
Datum
  • dinsdag 20 augustus 2024 van 13 uur tot 15 uur
Prijs
gratis
Foto zonnebloemen

Tijdens de demonamiddag kan je zelf de teelt bekijken en krijg je informatie over het teeltverloop. Bodembewerking, zaai, bemesting en onkruidbestrijding komen hier zeker aan bod. Je krijgt de gelegenheid om je vragen te stellen aan de onderzoeker van Hooibeekhoeve en zaadleverancier Lidea.

Praktische informatie

Geokaart zonnebloem

Je kan tijdens deze demomiddag het perceel vrij bezoeken. Parkeren is mogelijk op de parking van De Regio (Olenseweg 375, 2260 Westerlo), tegenover het perceel.

Logobalk wimpboeren

Wimpboeren is een project van Boerennatuur Vlaanderen, Hooibeekhoeven, Boerenbond en de steden/gemeenten Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Olen en Westerlo met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Met de steun van

Lidea Logo