Fototentoonstelling glastuinbouw anders belicht

Zin in een onderdompeling in cultuur, wetenschap en landbouw? Waai vanaf 19 januari de foyer van het provinciehuis binnen en ontdek hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn. Opmerkelijke beelden uit onze provincie worden aangevuld met weetjes over de glastuinbouwsector. 

Datum
  • van 19 januari 2022 tot 22 april 2022
Prijs
gratis

Provincie Antwerpen = glastuinbouw provincie

Het hoeft niet te verwonderen dat provincie Antwerpen hierop inzet. We zijn dé glastuinbouwprovincie bij uitstek, met bijna 1000 hectare serres en 2 grote veilingen die deze kwaliteitsvolle groenten en fruit snel tot bij de consument brengen. Provincie Antwerpen ondersteunt glastuinbouwers actief in het vinden van geschikte ruimte om te ondernemen. Verder ondersteunt ze ook projectwerking gericht op het verder verduurzamen van deze sector, bijvoorbeeld op vlak van water en energie. 

Om ook het brede publiek vertrouwd te maken met glastuinbouw, organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen tijdens de zomer van 2021 een fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht. 4 deelnemers wonnen een mooie prijs. Een selectie van de spraakmakendste foto’s van deze wedstrijd is vanaf 19 januari 2022 te bekijken in het provinciehuis. Ook al eten we bijna dagelijks groenten en fruit geproduceerd in serres, lang niet iedereen weet wat er zich achter de glazen muren van serres afspeelt. Deze expo toont je een blik voor en achter de schermen, tussen de sla, de robots en het glastuinbouwlandschap. Eind april 2022 reist de expo Glastuinbouw anders belicht naar groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. 

Praktisch

De toegang is gratis, reserveren op voorhand is niet nodig. Tijdens de openingsuren van het provinciehuis ben je altijd welkom: dat wil zeggen van maandag tot vrijdag van 8 tot en met 18 uur. 

Vergeet je mondmasker niet.