Laat je inspireren over korte keten

Korte keten blijft mensen prikkelen. Gemeentebesturen willen er "iets rond doen" in het kader van de SDG's, lokale economie of hun gemeentelijke identiteit. Landbouwers willen weten of het bij hun bestaande bedrijfsvoering zou kunnen passen, of zijn er al mee aan de slag en hebben een nieuw idee. Consumenten willen de boer achter de producten leren kennen, of zijn al overtuigd en willen mee authentieke verhalen uitdragen.  

Ideeën genoeg, maar wat gaan we juist doen? En wie gaat dat betalen? Want koken kost geld… 

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • dinsdag 20 februari 2024 van 19.30 uur tot 22 uur
Uiterste inschrijfdatum
zondag 18 februari 2024

Provincie Antwerpen als gids

Tijdens de inspiratieavond op dinsdag 20 februari wil de provincie Antwerpen jou begeleiden bij beide zoektochten. We starten met een overzicht van beschikbare subsidiekanalen waarbij jij als gemeente, organisatie of ondernemer kan aankloppen voor financiële ondersteuning bij de uitvoering. We gaan dieper in op de verschillen tussen LEADER, Verstedelijkt Platteland of de Subsidiekorf Landbouw, zodat je weet waar welk type project thuishoort en welke voorwaarden gekoppeld zijn aan de verschillende subsidiekanalen. 

Ga zelf aan de slag

Hierna kunnen jullie aan de slag in een vrije doe-sessie: in verschillende groepjes kan je informatie en ideeën uitwisselen met de aanwezige experts of met elkaar, een aantal dromen al wat tastbaarder op papier zetten, of contacten leggen met gelijkgestemden. Brainstormen, pingpongen, pitchen…  

Allemaal trendy woorden om te zeggen: zaaien, om later te kunnen oogsten

Deelname is gratis, maar schrijf wel zeker in zodat we voldoende stoelen en drankjes kunnen klaarzetten op gastlocatie Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel.  

Organisator
Proefbedrijf Pluimveehouderij vzw