Seminarie rundvee Agridagen 2020

Tijdens dit seminarie ontdek je of onze rundveehouderij klaar is voor de toekomst! Je komt ook te weten wie de Bioveiligheid Award 2020 in de wacht sleept.

Status
Datum
  • vrijdag 28 februari 2020 van 10.30 uur tot 13.30 uur

Is onze rundveehouderij  future proof? Van productie-efficiëntie naar grondstofefficiëntie! Reeds decennia wordt er in de rundveehouderij succesvol ingezet op productieefficiëntie. Dat bewijzen de cijfers van zowel melkgift als vleesaanzet. Martin Scholten van de Wageningen Universiteit vindt dat het tijd is om efficiëntie anders te bekijken. Met zijn kringloopverhaal wil hij de sector laten inschuiven in een veranderende maatschappij zonder daarbij financieel in te leveren. Via de idee van grondstofefficiëntie wordt bijvoorbeeld mest benaderd als een waardevol basisproduct.

Bioveiligheid Award van DGZ Het belang van bioveiligheid is in de rundveehouderij onderschat en daar wil DGZ verandering in brengen. Met de Bioveiligheid Award wil DGZ veehouders in de kijker zetten die op een innovatieve en/of creatieve manier investeren in een bioveilig bedrijf. Ook krijgen concrete creatieve ideeën de kans om gedeeld te worden met de hele sector. Een aantal rundveehouders en Bert Damiaans (dierenarts UGent) nemen ons mee in een paar wetenswaardige getuigenissen. 

Ook de winnaars van de Bioveiligheid Award 2020 worden bekend gemaakt.

Programma:

10.30 uur: aanvang seminarie

  • Martin Scholten: “Van productie-efficiëntie naar grondstofefficiëntie”
  • Bert Damiaans: “Bioveiligheid in de rundveehouderij”
  • Uitreiking Bioveiligheid Award 2020

12.20 uur: netwerkmoment

13.20 uur: einde

Panelleden:

Dr. Martin C. Th. Scholten: binnen Wageningen University & Research lid van de directie die verantwoordelijk is voor Animal Sciences, Livestock Research, Bioveterinary Research en Marine Research

Bert Damiaans: dierenarts op de faculteit Diergeneeskunde van de UGent

Moderator: Griet Lemaire: directeur van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (VILT vzw)

Organisator
Agridagen in Weelde Depot

Volgende van de detaillijst