Maak ons slimmer, vul onze vragenlijst in

publish date
01.03.2022

Op het Proefbedrijf Pluimveehouderij loopt sinds 2018 het INTERREG NWE project MiteControl, waarbij we het concept van geïntegreerde pest management strategieën (IPM) toepassen in de strijd tegen bloedluis. Hierbij lag de initiële focus op leghennenbedrijven. Om de bloedluisproblematiek beter te kunnen begrijpen en ook breder oplossingen te kunnen aanbieden, breiden we ons onderzoek nu uit naar opfok- en moederdierbedrijven.

MiteControl: bloedluisproblematiek bij opfok- en moederdierbedrijven

Opfokbedrijven

Om een beter beeld te krijgen in welke mate opfokbedrijven problemen hebben met bloedluis, gaan we in 3 stappen te werk. Hiervoor zijn we op zoek naar opfokkers die willen meewerken!

Stap 1

In onze online enquête peilen we naar je ervaringen met bloedluis en hoe je daar momenteel mee omgegaat. De enquête neemt ongeveer 20 minuten in beslag en kan je volledig anoniem invullen. Terwijl je de enquête invult, kom je ook meer te weten over het project.

Stap 2

Voor het vervolg zoeken we pilootbedrijven die interesse hebben om onze monitoringsprotocols uit te testen.

Stap 3

Wil je gedurende een volledige productieronde een geïntegreerde totaalaanpak met een combinatie van preventie, monitoring en acties/behandelingen tegen bloedluis proberen? Dan betrekken we je ook graag bij stap 3.

Moederdierbedrijven

Een tweede luik van de uitbreiding van het MiteControl-project richt zich op het ontwikkelen en uittesten van een geïntegreerde totaalaanpak voor bloedluis op vleeskuikenouderdierbedrijven. 

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Hanne Nijs, Mite Control-onderzoeker van het Proefbedrijf Pluimveehouderij.

logobalk MiteControl met Belgabroed