Oproep LEADER 2020

24.10.2019

Ben je een ondernemer of ben je lid van een lokale vereniging zoals de scouts, erfgoedcel, landelijke gilden,… en heb je een idee rond landbouw- en natuureducatie (bijvoorbeeld een fietsroute langs landbouwbedrijven), het vrijwaren van de open ruimte in onze streek (bv. aanplantingen bij landbouwers) of plattelandsarmoede bestrijden door pakweg een sociaal café of een fietsbib te starten? Lees dan zeker verder! Als je jouw idee voor 28 januari 2020 indient via www.leaderprovincieantwerpen.be, maak je kans op een subsidie van de provincie Antwerpen.

LEADER!?

LEADER is een subsidieprogramma voor laagdrempelige en vernieuwende projecten op het platteland. Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen zorgen samen voor de financiering. Belangrijk is dat je project past binnen één van de inhoudelijke doelstellingen van je LEADER-gebied, en dat je het project uitvoert samen met verschillende partners uit jouw gebied.

Organiseer met je jeugdbeweging een taxidienst om vervoersarmoede tegen te gaan of werk samen met boeren uit de buurt een mooi boer-burgerinitiatief uit. Of ga de Wouwershoeve in Arendonk achterna en vorm een leegstaande boerderij om tot een zorginstelling?  Een opsomming van alle mogelijke doelstellingen en thema’s vind je hier. Laat je zo inspireren door je voorgangers!