Veerkrachtig Gompel in de ether

publish date
17.08.2020

Op vrijdag 14 augustus streek Radio 2 neer in Mol Gompel om te proeven van dat mooie stukje Kempen. Als laatste dorp in de reeks van 6 weken veerkrachtige dorpen in provincie Antwerpen, is Gompel het buitenbeentje. In Gompel staat het traject  Veerkrachtige dorpen nog maar in de startblokken.

Gert Vreys, een fiere en ondernemende Gompelaar, vertelt over de initiatieven die ze in Gompel organiseren met de oud-leiding. Hij trekt zijn stoute schoenen aan en probeert presentator Jelle Cleymans te strikken voor een benefietoptreden. 

Florist Katrien Coninckx maakte de draaidag helemaal compleet. Zij lichtte op de dag van de florist haar nieuw Gompels vrijwilligerswerk toe. Het befaamde Gompels casino van 1952 is volop in wederopbouw en zij zoeken nog helpende handen zoals Katrien om er samen iets ‘dorpverbindends’ van te maken. Participatiemedewerker Emily Vandeperre van Rurant vzw blikte vooruit naar het traject dat op stapel staat, op maat van iedere Gompelaar en 100% corona-proof.

Gompel is duidelijk helemaal klaar voor het traject Veerkrachtige Dorpen. Bekijk hier de geplande participatiesessies in Gompel tijdens het najaar van 2020.

Volgende van de detaillijst