Manager Europese Projecten en Samenwerking gezocht

22.02.2024

Wij zijn op zoek naar een manager Europese projecten en samenwerking voor AGHRANT. Ben jij de persoon die wij zoeken? Lees dan zeker verder! AGHRANT is een samenwerkingsplatform dat de krachten bundelt van vier praktijkcentra voor de land- en tuinbouw in de provincie Antwerpen: Proefcentrum Hoogstraten (PCH), Proefbedrijf Pluimveehouderij (PP), Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) en Hooibeekhoeve (HH). Begeleid jij binnenkort mee succesvolle projectvoorstellen samen met de collega's van bovenstaande centra?

Jouw functie

- Samen met de onderzoekers en de leden van het AGHRANT directeursoverleg bekijk je de noden aan internationale samenwerking binnen projecten die de sector ondersteunen.

- Je neemt deel aan het uitwerken van en zoekt actief naar de beste mogelijkheden voor financiering voor de prioriteiten gedefinieerd in de onderzoeksagenda’s van de centra.

- Je blijft op de hoogte van en bent aanspreekpunt voor wat betreft de mogelijkheden, prioriteiten, vereisten en modaliteiten van de verschillende Europese subsidiekanalen.

- Je leidt of begeleidt de ontwikkeling van succesvolle projectvoorstellen samen met onderzoekers en operationele functies in de centra, met coördinatoren van de verschillende programma’s, met nationale en provinciale contactpunten en met partners in Europa.

- Je bouwt hiervoor continu en actief aan de uitbreiding van je netwerk.

- Je neemt actief deel aan het verzamelen van de nodige fondsen om projectfinanciering te verzekeren.

- Om de efficiëntie van projectontwikkeling en –uitvoering te verhogen ontwikkel je en ondersteun je de implementatie van processen, sjablonen en modellen over de centra heen.

- Je leidt samen met je collega een driemaandelijks AGHRANT directeursoverleg, bestaande uit de directeurs van de centra en het diensthoofd Landbouw van de provincie Antwerpen en zorgt mede voor de jaarlijkse rapportering.

- Je leidt of neemt deel aan het bevorderen van de efficiëntie in de centra door het stimuleren en waar gewenst begeleiden, delen en implementeren van best beschikbare praktijken.

- Je initieert of werkt mee aan communicatie (social media, events...) om AGHRANT, de centra en hun bijdragen aan de doelstellingen van Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen in de kijker te zetten.

Jouw profiel

- Je beschikt over een masterdiploma in een relevante opleiding binnen de land- en tuinbouw of biowetenschappen of equivalent door ervaring.

- Je hebt minimum vijf jaar ervaring in een projectomgeving, bij voorkeur wetenschappelijk of praktijkonderzoek.

Kenniscompetenties

- Je hebt en/of ontwikkelt kennis over Europese fondsen en programma’s.

- Je hebt actieve kennis van projectmanagement.

- Ervaring in het ontwikkelen of uitvoeren/coördineren van Europese projecten is een troef.

- Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en het Engels. Frans en/of Duits is een pluspunt.

Gedragscompetenties

- Samenwerken om resultaat te bereiken zit in je bloed.

- Je bent nieuwsgierig en je leert snel.

- Je bent een netwerker.

- Je start zelf initiatieven op en zorgt voor je eigen werkindeling.

- Je bent sterk in plannen en organiseren en het werken tegen deadlines.

- Je weet mensen te motiveren en gaat steeds op zoek naar win/winmogelijkheden.

- Je communiceert vlot, duidelijk en overtuigend schriftelijk en mondeling, minimaal in het Nederlands en het Engels.

- Je bent in staat om online en fysiek efficiënt vergaderingen te leiden.

Functievereisten

- Je werkt frequent op locatie bij een van de 4 partners om een sterke voeling te onderhouden met de onderzoekers, vooral gedurende het proces van projectvoorbereiding en –ontwikkeling.

- Je neemt deel aan projectvergaderingen, seminaries, informatiesessies en netwerking events, online zowel als ter plaatse, waarvoor verplaatsingen in binnen- en occasioneel in buitenland vereist zijn.

- Je werkt voor de 4 centra, maar je rechtstreekse werkgever is het Proefstation voor de Groenteteelt.

- Je beschikt over een rijbewijs B en kunt over een auto beschikken om de nodige verplaatsingen te doen.

Ons aanbod

- Je krijgt een contract van onbepaalde duur voor 40u/week en 12 arbeidsduurverminderingsdagen boven op je wettelijk verlof.

- Je krijgt maaltijdcheques van €8/dag, ecocheques van €250 en een jaarlijkse cadeaucheque.

- Verder bieden wij groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, privéongevallenverzekering, vergoeding voor woon-werkverkeer en een tussenkomst in je internetfactuur.

- Je werkt in een dynamische en stimulerende omgeving met veel afwisseling en internationale contacten aan de uitdagingen en de toekomst van de land- en tuinbouwsector.

- Er is de mogelijkheid om deels te telewerken van thuis uit.

- Flexibele werkuren.

- En omdat er méér is in het leven dan alleen werken, praten we graag bij tijdens onze maandelijkse drinks of onze jaarlijkse BBQ.

Solliciteer nu

Solliciteren kan tot en met 20 maart door je cv en motivatiebrief te mailen naar Brigitte Goemaere. Geselecteerde kandidaten zullen gevraagd worden om een thuisopdracht voor te bereiden en te presenteren voor een jury op 16 april. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je terecht bij Luc Kemps via mail of telefoon.