Pleduco is de Vlaamse mini-onderneming van het jaar en gaat naar de Europese finale

29.04.2019

Pleduco, een mini-onderneming van de Sint-Lutgardisschool uit Merksem, is de Vlaamse winnaar van de Vlajo-wedstrijd "mini-onderneming van het jaar". Pleduco verdedigt nu de Antwerpse en Vlaamse strepen op de Europese finale, deze zomer in Lille, Frankrijk.

Pleduco wint Vlaamse finale mini onderneming van het jaar
Winnaar Pleduco toont met trots het ticket naar de Europese finale

De mini-onderneming Pleduco werd dit weekend verkozen werd tot dé beste mini-onderneming van Vlaanderen 2019.  Eerder werden ze al winnaar van alle deelnemende mini-ondernemingen in de provincie Antwerpen.

Op woensdag 24/4 verdedigden ze de provincie Antwerpen tijdens de Vlaamse finale waarbij ze de jury trachtten te overtuigen van hun creatief, educatief en sociaal product. Die avond wonnen ze reeds €250 voor "innovatief ondernemerschap" en mochten ze de Disney Creativity Award mee naar huis nemen. Op zaterdag 28/4 werd voor een publiek van 3 000 enthousiaste jongeren dé grote winnaar bekendgemaakt in pretpark Walibi. Tijdens deze vlajo Awards 2019 werd beloftevol ondernemerstalent bekroond.

Pleduco bestaat bestaat uit zes enthousiaste leerlingen uit 5 ASO Economie van de Sint-Lutgardisschool in Merksem. Met Funimal brengt het team een educatief kaartspel op de markt, waarmee kinderen en anderstaligen (jong én oud) op een leuke manier Nederlands kunnen leren. De inspiratie voor dit idee haalden ze enerzijds bij het populaire kaartspel UNO en anderzijds bij het mondelinge spelletje ‘woordenketting’. De baseline ‘Play to learn’ vat perfect de visie van de onderneming samen: iets (bij)leren, gezelligheid aan tafel, het samenbrengen van verschillende culturen en het verminderen van het verslavend gebruik van social media.

Pleduco trekt nu naar de Europese finale: het team zal Vlaanderen vertegenwoordigen op de Europese finale in Lille, Frankrijk (3-5 juli).

De provincie Antwerpen is trots: het is al enkele jaren geleden dat een Antwerpse mini-onderneming naar de Europese finale trok. Het hele team van de provincie wenst Pleduco dan ook heel veel succes!

Meer info over de mini-onderneming bij Inge Van Assche, leercoach mini-onderneming en leraar Economie Sint-Ludgardisschool Merksem. GSM  0484 28 78 96.