Innoverende logistiek uittesten in LOG!Ville

01.07.2019

Op 22 mei werd de eerste steen gelegd van Log!Ville. Het gebouw moet dé ontmoetingsplaats worden voor alle Vlaamse bedrijven die met logistiek te maken hebben. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) en VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector, ontvangen voor de bouw en inrichting van Log!Ville een subsidie van 2.634.500 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Logiville

Fysieke én virtuele ontdekkingsreis

Het gebouw opent haar deuren in september 2020 en zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. In de fysieke demonstratiezone van 1.333 m² zullen bezoekers de nieuwste toepassingen in de logistiek kunnen ontdekken en testen, gaande van exoskeletten over AGV’s naar slimme brillen. In de Digital Experience Center van 518 m² wacht de bezoekers een digitale beleving.

De co-creatieruimte, de Logistics Innovation Accelerator genoemd, wordt een ruimte van 400 m² waar innovatie in de logistiek live zal gebeuren. Bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups zullen er via co-creatie samenwerken aan een digitale, duurzame logistiek. In de polyvalente ruimte van 523 m² zullen seminaries, vergaderingen en evenementen doorgaan.

6.000 bezoekers per jaar

Log!Ville werkt internationaal samen met alliantiepartners zoals Fraunhofer, Georgiatech University en Supply Chain Asia. Hierdoor kunnen logistieke professionals wereldwijde innovaties ontdekken. Vlaanderen versterkt zo zijn ‘gateway to Europe’. VIL rekent op zo’n 6.000 bezoekers per jaar. Doel is innovatie en valorisatie van onderzoek in de logistiek te versnellen en de resultaten eenvoudig bereikbaar te maken voor alle actoren in de supply chain.