Website bundelt on- en offline winkels in onze provincie

17.04.2020

De provincie Antwerpen lanceert tijdens de coranacrisis de website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be. Via deze website vinden consumenten snel de weg naar online informatie over handelszaken in hun stad of gemeente. Zo kunnen ze bewust keuzes maken om in hun buurt te winkelen. Niet elke handelaar heeft vandaag al een webshop, toch zijn er vaak leveringen en/of afhalingen mogelijk tijdens de coronacrisis. Op de website staat ook nuttige informatie voor handelaars zelf én voor lokale besturen.

ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be campagnebeeld

Info voor consumenten

De coronacrisis heeft ook op handelaars en hun winkels een enorme impact. Alle niet-essentiële winkels - met uitzondering van tuin- en doe-het-zelfcentra die in principe vanaf vandaag weer mogen openen - moeten ook de komende tijd gesloten blijven.

Veel uitbaters van niet-essentiële winkels en horecazaken blijven echter niet bij de pakken zitten en starten met leverings- en afhaalservices, waarbij de maatregelen om het coronavirus in te dijken voorop staan. Consumenten in de provincie Antwerpen kunnen op de website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be terecht voor dat aanbod per gemeente.

De proincie Antweren moedigt de inwoners aan om in de buurt te winkelen. Op die manier ondersteun je de lokale economie. Niet elke winkel in je buurt heeft een webshop, maar toch liggen de activiteiten vaak niet stil: je kunt afhalen of goederen worden bij je thuis geleverd.

Info voor handelaars en lokale besturen

Ook handelaars en lokale besturen kunnen terecht op de nieuwe website. Ze vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de federale en de Vlaamse overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis. Veel stads- en gemeentebesturen pakken daarnaast ook uit met extra initiatieven om hun handelaars te ondersteunen tijdens deze crisis.

De website wordt dagelijks geactualiseerd door de provincie Antwerpen, en zal nog verder uitgebreid worden met goede voorbeelden en praktijken en relevante informatie.

De website www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de vier andere Vlaamse provincies en UNIZO Provincie Antwerpen.

Meer info: Senne Van Hoof, Adviseur detailhandel, M 0486 874 175 E senne.vanhoof@provincieantwerpen.be