Aftellen naar... Week van de Korte Keten 2024!

publish date
18.04.2024

Van 18 tot en met 26 mei 2024 vindt opnieuw de ‘Week van de Korte Keten’ plaats. De vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid en het Steunpunt Korte Keten werken samen om burgers te sensibiliseren om rechtstreeks aan te kopen bij korte keten-producenten. Zo versterken we de lokale economie, verminderen we voedselkilometers en dragen we bij aan de sociale cohesie. Op 18 mei lanceren we ook een spaarkaartactie waar in onze provincie 56 korte keten-producenten aan deelnemen. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2024.  

Meer info hierover vind je hier.  

Wil je in het voorjaar van 2024 iets organiseren rond lokale producten en/ of lokale ondernemers? Probeer dit dan te organiseren tussen 18 en 26 mei en/ of in de aanloop naar deze week. Zo kan je meesurfen op de promotie die de verschillende partners rond deze themaweek zullen maken.  

Promotie maken voor jouw activiteit? Kinderspel!

Activiteiten kan je gemakkelijk ingeven via de website van Week van de Korte Keten. De activiteit komt zo terecht in de databank van Uit in Vlaanderen. 

Heb je een goed idee, maar past het niet direct in de gemeentelijke begroting? Kijk dan zeker eens op Subsidiekorf Landbouw van provincie Antwerpen. 

Heb je een vraag of een idee?

Dan staat onze adviseur korte keten Ruben Boonen voor je klaar!
Deel je idee of stel je vraag aan Chiara en Valerie van Dienst Landbouw via korteketen@provincieantwerpen.be.

Week van de Korte Keten 2024