Radio Veerkrachtige Dorpen

publish date
25.06.2020

Van 6 juli tot en met 14 augustus 2020 brengen we 6 weken radio vanuit 6 dorpen! Luister en beleef mee hoe mensen hun dorp in handen nemen. Het samen veerkrachtig maken. Elk op hun eigen en unieke manier. 

Jelle Cleymans brengt samen met de inwoners, de verhalen, de dorpsdynamiek tot in de woonkamer. We leggen ons oor te luister om te ontdekken of de coronacrisis een invloed heeft gehad op hun dorp, hun gemeenschap. Daarbij nemen we de korte keten en de streekproducten, de Zomer van de Korte Keten mee de in ether. 

Wekelijks strijken we neer in een ander dorp. Van maandag tot en met donderdag brengen we een korte reportage en op vrijdag sluiten we af met een live-uitzending. De huidige omstandigheden laten het niet toe er een heus feest van te maken, maar samen met Jelle Cleymans gaan we wel radio maken op een veilige en vooral gezellige manier! 

Luister tijdens de weekdagen van 6 juli tot en met 14 augustus van 12 tot 13 uur naar Radio 2 Antwerpen en volg ons vanuit deze dorpen: 

  • 6 tot en met 10 juli in Schriek
  • 13 tot en met 17 juli in Groot-Vorst
  • 20 tot en met 24 juli in Braken
  • 27 tot en met 31 juli in Hulshout
  • 3 tot en met 7 augustus in Sint-Jozef-Rijkevorsel
  • 10 tot en met 14 augustus in Mol-Gompel 

Veerkrachtige dorpen is een initiatief van Provincie Antwerpen dat inwoners en lokale besturen samen laat werken rond de toekomst van hun dorp. 

Benieuwd naar wat veerkrachtige dorpen voor jouw dorp kan betekenen? Klik, kijk en laat je inspireren!

Banner Platelands Plus

Volgende van de detaillijst