Vertrek Sofie Cardinaels

publish date
05.01.2023

Onze operationeel manager Sofie Cardinaels zoekt vanaf maart 2023 andere professionele oorden op. We willen haar graag enorm bedanken voor haar jarenlange bevlogen inzet voor het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Sofie richt ook heel graag zelf even het woord tot de bezoekers van onze website. Zo horen jullie uit haar mond waarom ze deze keuze weloverwogen maakte.

Sofie Cardinaels2

Vanaf maart 2023 stop ik als operationeel manager van het Proefbedrijf Pluimveehouderij om meer tijd te kunnen spenderen aan de uitdaging die we thuis zijn aangegaan met de overname van een bedrijf. Het was voor mij geen gemakkelijke beslissing om te nemen. Ik werd hier in 2016 op het Proefbedrijf Pluimveehouderij met open armen ontvangen. 

Ik kreeg de kans om mij in te werken in een voor mij volledig nieuwe sector. Als onderzoeker startte ik bij de vleeskuikens. De dierverzorgers leerden mij de kneepjes van het vak en de onderzoekers introduceerden mij al snel in de sector.

Iets later kreeg ik de kans om door te groeien tot operationeel manager en kon ik ook de wereld van de leghennen en het management verkennen. Ons team breidde in die jaren snel uit. Ik mocht samenwerken met fantastische collega’s met elk hun competenties. En ik ben blij te mogen zeggen dat ik het hier in hele bekwame handen mag achterlaten.  

Ik wil hier dan ook nog even kort bij stilstaan om iedereen te bedanken. Het is mede dankzij jullie dat ik de kansen kreeg om thuis samen met mijn man onze dromen waar te maken. In de eerste plaats een grote dankjewel aan mijn collega’s van het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Dankzij jullie leerde ik de technische achtergrond kennen en kwam ik in contact met een boeiende sector. Verder wil ik ook mijn collega’s bij de Provincie Antwerpen bedanken. Jullie hielpen mij groeien in talloze domeinen. And last but not least al mijn andere contacten uit de pluimveesector. Het was aangenaam samenwerken en ik ben er zeker van dat we elkaar in de toekomst nog gaan tegenkomen.

Eind februari zeg ik dus met enige weemoed vaarwel aan mijn job als operationeel manager. Ik ben blij dat de collega’s klaarstaan met fantastische ideeën, die ik al heb mogen aanschouwen. Ik ben er zeker van dat dit ervaren team deze ideeën ook gaat waarmaken. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij zal zeker in deze woelige tijden een meerwaarde zijn en blijven voor onze pluimveesector. Ik ben trots dat ik hier voor enige tijd deel van mocht uitmaken. Het ga jullie goed en tot ziens!