Warande Turnhout

Adres
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Openingsuren

...

Bereikbaarheid

Stap en Trap

De Warande ligt in het Turnhoutse stadscentrum, vlakbij het station.  
Het gebouw ligt bovendien tussen fietsknooppunt 1 en 78 van het Antwerpse fietsnetwerk. Meer informatie over fietsknooppunten in de buurt, vind je op de website van fietsnet. Bekijk ook zeker de fietsbereikbaarheidsfiche onderaan deze pagina.

Het cultuurhuis beschikt over een ondergrondse fietsenstalling en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.

De NMBS biedt de formule Trein + Huurfiets aan in Turnhout.

Trein

Het station van Turnhout ligt op 550 meter van de Warande.

Bekijk de dienstregeling op de website van de NMBS.

Houd het station achter je, ga linksaf. Volg de Stationstraat met een bocht naar rechts. Vervolg je weg naar de Warandestraat. Dit is de straat links van de watertoren. Vervolg deze straat en je ziet de Warande op je linkerzijde.

Bus - Tram

Buslijnen 1, 2, 200, 210, 212, 213, 305, 410, 415, 416, 417, 419, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 450, 451, 457, 459, 460, 480, 490 en belbus 942 komen in de buurt van de Warande.

Bekijk de dienstregeling op de website van De Lijn.

Met de bovenstaande lijnen stap je af aan de halte ‘Turnhout Warande'
Deze halte ligt voor het cultuurhuis. 

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg? 
Die kun je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad 'Omleidingen'. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

Auto

Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Carpool

Waarom niet de wagen volladen met reislustigen? Rijd samen met vrienden, buren, je schoonouders,… en kom goedkoper (deel de prijs van je benzine en eventueel je parkeerplaats door 5), milieuvriendelijker en gezelliger ter plaatse.

Park & Ride

Kom je vanaf de E34? 

P&R Stadspark

Neem op de E34 afrit 24 (Turnhout-Centrum) en rijd richting Turnhout. Op het kruispunt van de Parklaan, de ring van Turnhout, rijd je linksaf. Aan de volgende verkeerslichten sla je rechts de Rubensstraat in en vervolgens rechts de Paepenbruggestraat. Hier vind je de gratis P&R Stadspark. 
Aan de bewaakte fietsenstalling op de parking kun je een fiets huren.
Deze randparking ligt op 15 minuten wandelen. Wandel vanaf de parking de Smiskesstraat in. Deze straat ligt recht voor je als je met je rug naar het stadspark staat. Wandel deze straat ten einde. Je komt nu aan de Gasthuisstraat, welke je links opgaat. Neem de eerste straat rechts, de Sint-Antoniusstraat. Ga op het einde van deze straat naar links, de Warandestraat in. 

Verkies je het openbaar vervoer?
Neem aan de parking, halte 'Turnhout Graatakker' bus 1 richting Beerse en stap na 5 minuten af aan de halte 'Turnhout Warande'. 

P&R Boomgaardplein

Neem op de E34 afrit 24 (Turnhout-Centrum) en rijd richting Turnhout. Op het kruispunt van de Parklaan, de ring van Turnhout,  sla je rechtsaf, de Parklaan op. Draai linksaf bij de twee lichten. Je rijdt nu op de Steenweg op Mol richting Turnhout centrum. De derde straat aan je rechterkant sla je in en na dertig meter zie je P&R Boomgaardplein.
Deze randparking ligt op 15 minuten wandelen van de startplaats. Wandel van het plein naar de Otterstraat en sla hier rechtsaf. Vervolg deze straat tot aan de Markt. Steek de Markt schuinrechts over naar de Warandestraat. Volg de Warandestraat en je komt zo aan het cultureel centrum. 

Verkies je het openbaar vervoer?
Neem dan aan de halte 'Turnhout Boomgaardstraat' bus 2 en stap na 3 minuten af aan de halte 'Turnhout Warande'.

Parking

In parking 'de Warande' zijn er 420 plaatsen. 
Je vindt deze parking in de Wezenstraat 10, Turnhout. Rijd de parking in via de Stationsstraat. 

Daarnaast zijn er nog verschillende parkings in de buurt: 

Routebeschrijving

Plan je route via Google Maps.