Documentatiecentrum Atlas Antwerpen

Adres
Carnotstraat 110
2060 Antwerpen
Telefoon
  • 03 203 57 50

Openingsuren 

Tijdens de openingsuren maken klanten gebruik van de zelfuitleen om materialen te lenen en in te leveren. Ook klaarstaande reservaties ophalen kan tijdens de openingsuren met zelfuitleen. Advies verlenen we via e-mail.

Materialen reserveren of laten klaarleggen kan via het reservatieformulier van docAtlas Antwerpen.

Dagen
Openingsuren
maandag gesloten
dinsdag van 9 tot 19 uur (tijdens schoolvakanties tot 17 uur)
woensdag van 9 tot 17 uur
donderdag van 9 tot 17 uur
vrijdag van 9 tot 14 uur
zaterdag gesloten
zondag gesloten
SLUITINGEN
Dag van de Arbeid woensdag 1 mei 2024
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024
Brugdag Hemelvaart vrijdag 10 mei 2024

Opgelet: op vrijdag 17 en vrijdag 24 mei 2024 is Atlas gesloten. DocAtlas is gewoon open, klanten kunnen ons bereiken via onze achterbouw.

Sluiting verhuis docAtlas Antwerpen: vanaf 1 juni tot en met 18 augustus.

Vanaf 19 augustus welkom op ons nieuwe adres:

Thomas More Campus Sint-Andries,

Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen

Tijdens de middagsluiting van Atlas en op vrijdag tussen 13 en 14 uur bereik je docAtlas via de achteringang, via het steegje ter hoogte van Provinciestraat 40

Bereikbaarheid

Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer. Plan je reis van deur tot deur met het openbaar vervoer via de routeplanner van De Lijn of van de NMBS. Het Centraal Station van Antwerpen is op 10 minuten wandelen van docAtlas.

Ook met de fiets is docAtlas goed bereikbaar. Hieronder vind je een fietsbereikbaarheidsfiche.

Als je toch met de auto komt, hou er dan rekening mee dat het gebouw geen eigen parkeerplaatsen heeft. In de Provinciestraat en Carnotstraat is betaald parkeren mogelijk voor maximaal 3 uur, maar vind je moeilijk een plekje.

Tijdens de middagsluiting van Atlas  en op vrijdagmiddag tussen 13 en 14 uur is docAtlas enkel te bereiken via de achteringang, via het steegje ter hoogte van Provinciestraat n°40 (zie plannetje). Bij aankomst druk je op de docAtlas-bel en komt een medewerker de poort voor je openen.

Op maandag is docAtlas gesloten. Materialen kun je op maandag wel inleveren aan de balie van Atlas (via hoofdingang) tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 12.45 en 17.00 uur.

Toegankelijkheid

Er is geen parkeerplaats aan het gebouw. Er is een parkeerplaats voor personen met een beperking in de Carnotstraat op vijftig meter afstand van het atlasgebouw.

Het documentatiecentrum vind je op het gelijkvloers in de achterbouw van Atlas, voorbij de binnenkoer. Er zijn geen drempels. De deuren naar de binnenkoer zijn manueel te openen en vrij zwaar.

Er is aangepast sanitair in de kelderverdieping van de voorbouw. Deze verdieping is bereikbaar met een lift.

 

Kom je met de fiets?

Ook kan je een nauwkeurige routebeschrijving via Google Maps opzoeken.