PITO

Adres
Laageind 19
2940 Stabroek
Telefoon
  • 03 561 05 00

Openingsuren

De school is open op alle werkdagen, behalve tijdens schoolvakanties. Voor inschrijvingen gelden er bepaalde openingsuren, die je op de pagina "Inschrijvingen" kan vinden.

Toegankelijkheid

De provincie investeert in het toegankelijk maken van de schoolgebouwen voor rolstoelgebruikers. De nieuwe blokken zijn daar al op voorzien. Nu is het hoofdgebouw aan de beurt.

Met de fiets

In het centrum van Stabroek (Dorpsstraat – Laageind) is een fietspad voorzien. Vanaf 8 uur staat een gemachtigd opzichter aan het zebrapad voor de ingang van de school om ervoor te zorgen dat leerlingen vlot en veilig de straat kunnen oversteken. Ook ’s avonds worden de leerlingen begeleid.

Ook langs de achterkant van de schoolterreinen is de school bereikbaar. Sinds 2003 werd een verharde weg opengesteld voor leerlingen die met de fiets naar onze school komen, wat de veiligheid van de fietsers ten goede kwam. Op deze manier werd ook het centrum van Stabroek ontlast.

Er zijn twee ruime fietsenstallingen beschikbaar, een aan de ingang via het Laageind en een aan de achteringang (polderpad) van de school.  

Hier kun je een fiche downloaden met de fietsroutes naar PITO Stabroek.

Ook kan je een nauwkeurige routebeschrijving via Google Maps opzoeken.

Met het openbaar vervoer

De school is bereikbaar met de volgende bussen van De Lijn:

  • 770 (Antwerpen-Ekeren-Hoevenen-Zandvliet)

  • 775 (Antwerpen-Hoevenen-Stabroek-Putte)

  • 776 (sneldienst Antwerpen-Stabroek-Putte)

  • 671 (Zandvliet-Kalmthout)

  • 780 (Wijnegem-Schoten-Brasschaat-Kapellen-Zandvliet)

  • 672 (Essen-Kalmthout-Stabroek)

  • 673 (Horendonk-Kalmthout-Stabroek)

De dienstregeling vind je in onze schoolfolder Vlot naar school.

De school beschikt ook over een eigen busdienst.

Met de auto

Vanuit Antwerpen, op de ring rond Antwerpen, volg je richting Breda (E19) en neem je de afrit Haven/Bergen op Zoom (A12). Dit is de tweede afrit voorbij het Sportpaleis. Dan volg je de A12 en neem je afrit 13 (Stabroek). Op de weg richting Stabroek centrum zie je na 600 m onze school aan je rechterzijde.

Vanuit Gent, op de N49 (Expressweg) volg je richting Bergen op Zoom/Breda-Tol en neem je de Liefkenshoektunnel (te betalen !). Dan volg je de A12 en neemt afrit 13 (Stabroek). Op de weg richting Stabroek centrum zie je na 600 m onze school aan je rechterzijde.