Steunpunt Fiets

Adres
Desguinlei 100
2018 Antwerpen
Telefoon
 • 03 240 66 25

Openingsuren

De dienst is open op alle werkdagen.

Dagen Uren
maandag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
dinsdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
woensdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
sluiting tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Toegankelijkheid

Er zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de onthaalruimte zijn er ook drempelloze toegangen. Op de verschillende verdiepingen, allemaal via meerdere liften bereikbaar, zijn de sanitaire zones aan de westzijde telkens voorzien van een aangepast toilet. Enkel rolstoelgebruikers met een rolstoel die breder is dan 80 cm kunnen mogelijk problemen ondervinden, omdat de liftkooien maar 80 cm breed zijn.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Het PaS is met de fiets gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad en de verschillende Antwerpse treinstations. Ook het ringfietspad ligt niet veraf.

Bekijk zeker ook de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder om te zien hoe je het makkelijkst naar het PaS fietst.

Kom je met een Velo-fiets? Dan gebruik je het best deze Velo-stations:

 • station 031 – Wezenberg (kruispunt Karel Oomsstraat en Singel)
 • station 014 – Markgrave (kruispunt Markgravelei en Jan Van Rijswijcklaan)
 • station 013 – De Singel

 

Met het openbaar vervoer

Trein

Het treinstation Antwerpen-Zuid ligt het dichtstbij, maar wordt niet zo vaak rechtsreeks bediend. Vanaf Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal zijn er vlotte bus- en tramverbindingen.

 • Vanaf het station Antwerpen-Zuid is het ongeveer 15 minuten wandelen. Je volgt gewoon de Desguinlei. Je kunt ook bus 38 richting Schijnpoort nemen, maar deze rijdt enkel op bepaalde tijdstippen 's morgens en 's avonds. Stap na 3 minuten af aan de halte 'Antwerpen deSingel'.
 • Vanaf het station Antwerpen-Berchem is het ongeveer 30 minuten wandelen. Je kunt de Singel volgen of opteren voor kleinere straatjes.
  Liever met het openbaar vervoer? Neem aan het station bus 30 richting Zuid tot aan de halte 'Markgrave' of bus 38 richting Hemiksem tot aan de halte 'deSingel'. Je kunt ook tram 9 richting Linkeroever nemen tot aan de halte 'Plantin' en hier overstappen op tram 6 richting Olympiade of tram 2 richting Hoboken tot aan de halte 'deSingel'.
 • In het station Antwerpen-Centraal, aan de halte 'Diamant', neem je tram 2 richting Hoboken of tram 6 richting Olympiade. Met beide lijnen stap je af aan de halte ‘deSingel’.

Bus - tram

De volgende bussen en trams komen in de buurt van het PaS:

 • Lijnen 2, 6, 22, 38 en 298: Stap af aan de halte ‘deSingel’. Deze halte ligt op 200 meter van het PaS. 
 • Lijn 17: Stap af aan de halte ‘Desguinlei’. Deze halte ligt op 400 meter van het PaS.
 • Lijnen 30 en 34: Stap af aan de halte ‘Markgravelei’. Deze halte ligt op 450 meter van het PaS.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kan je snel en eenvoudig terugvinden op de website van De Lijn.

 

Met de auto

Het PaS heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen, die je moet reserveren via de persoon of dienst die je bezoekt. Er zijn openbare parkeerplaatsen op wandelafstand: op de middenberm van de Vogelzanglaan en de Gerard le Grellelaan, en op de Desguinlei tegenover PIVA.

Lage-emissiezone Antwerpen

Vanaf 1 februari 2017 voert stad Antwerpen in de kernstad en op Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ) in. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Als je voertuig de LEZ niet binnen mag, kan je op enkele plekken aan de Singel nog terugdraaien, onder meer op de strook tussen Jan Van Rijswijcklaan en Generaal Lemanstraat. Het PaS blijft dus bereikbaar. Meer info vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Vanuit het noorden via de A12 of de E19 of vanuit de Kempen of Limburg via de E313 of de E34

Volg de Antwerpse Ring richting Brugge/Gent/Brussel en neem afrit 4 (Berchem). Rijd even rechtsaf en daarna onmiddellijk links de Binnensingel op. Na 1,2 kilometer bevindt het PaS zich op je rechterkant, onmiddellijk na het Ramada Plaza Antwerp hotel. Het is het laatste gebouw voor de Jan Van Rijswijcklaan. De ingang van de parking bevindt zich rechts van het gebouw.

Vanuit het zuiden via de E19

In de Craeybeckxtunnel neem je de meest linkse rijstrook (Centrum). Bij de eerste verkeerslichten draai je links de Desguinlei/Binnensingel op. Je vindt het PaS na de volgende verkeerslichten, onmiddellijk na het Ramada Plaza Antwerp hotel. Het is het laatste gebouw voor de Jan Van Rijswijcklaan. De ingang van de parking bevindt zich rechts van het gebouw.

Vanuit het zuiden via de A12

Na het viaduct volg je de richting Antwerpen Centrum/Gent. Onmiddellijk na de splitsing neem je afrit 13 (Antwerpen Zuid). Bij de eerste verkeerslichten rijd je rechtdoor, de Jan Van Rijswijcklaan op. Bij de tweede verkeerslichten neem je rechts de Vogelzanglaan, vervolgens links de Gerard le Grellelaan. Bij de tweede lichten draai je links de Desguinlei/Binnensingel op. Je vindt het PaS onmiddellijk na het Ramada Plaza Antwerp hotel. Het is het laatste gebouw voor de Jan Van Rijswijcklaan. De ingang van de parking bevindt zich rechts van het gebouw.

Vanuit Oost- of West-Vlaanderen via de E17

Volg de E17 tot op de R1 (Antwerpse Ring) richting Brussel. Neem afrit 5 (Wilrijk/Berchem) op de ring en draai daarna links de Gerard Le Grellelaan op. Bij de volgende lichten draai je links de Desguinlei/Binnensingel op. Het PaS bevindt zich rechts, onmiddellijk na het Ramada Plaza Antwerp hotel. Het is het laatste gebouw voor de Jan Van Rijswijcklaan. De ingang van de parking bevindt zich rechts van het gebouw.