Dienst Ruimtelijke Planning

Adres
Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
Telefoon
  • 03 240 66 23
Fax
  • 03 240 66 79

Openingsuren

De dienst is open op alle werkdagen.

maandag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
dinsdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
woensdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
sluiting tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Bereikbaarheid

Het provinciehuis is vlot bereikbaar met verschillende vervoersmodi. Raadpleeg hieronder de 'Bereikbaarheidsfiche provinciehuis' voor een handig overzicht met plannetje.

Met de fiets

Het provinciehuis is met de fiets gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad, de Antwerpse rand en de verschillende Antwerpse treinstations. Het ringfietspad ligt niet veraf. Routes vanuit alle windstreken vind je in de download 'Fietsbereikbaarheidsfiche' onderaan deze pagina.

Het provinciehuis heeft een ruime ondergrondse fietsenparking voor personeel én bezoekers, met inrit aan de Koningin Elisabethlei. Nadat je je fiets hebt gestald, wandel je via de trap met de lage treden (naast de parkinginrit) langs buiten naar de inkomhal. Ook bovengronds is er een kleinere fietsenstalling voor bezoekers. 

Het dichtstbijzijnde Velo-station (deelfietsen) vind je aan de Generaal Lemanstraat (Velo 099 - Generaal Leman).

Met bus en tram

Volgende bussen en trams komen vlakbij of in de buurt van het provinciehuis:

  • Lijnen 2, 6, 17, 30 en 191: Stap af aan de halte 'Provinciehuis'.
  • Lijnen 7 en 15: Stap af aan de halte ‘Harmonie’. Deze halte ligt op 300 meter van het provinciehuis.
  • Lijn 22: Stap af aan de halte ‘Lokkaardstraat'. Deze halte ligt op 400 meter van het provinciehuis.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg? Die kan je snel en eenvoudig terugvinden op de website van De Lijn.

Met de auto

Neem bij voorkeur het openbaar vervoer. Het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers in de ondergrondse parking is immers beperkt, en op voorhand aan te vragen. Voor congressen of studiedagen tijdens de kantooruren is er zelden plaats. Waarschijnlijk kun je dus enkel parkeren langs de openbare weg. 

Voor wie parkeertoelating heeft: op YouTube vind je een instructiefilmpje over het gebruik van de QR-code.

Lage-emissiezone Antwerpen

Het provinciehuis ligt in een lage-emissiezone (LEZ). De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op de website Slim naar Antwerpen

Park and Ride

Aan de stadsrand vind je een aantal Park and Rides van waaruit je zo de tram op kan naar het provinciehuis (zie ook rubriekje 'Met bus en tram' hierboven). Meer info over de Park and Rides vind je op de website Slim naar Antwerpen.

Oplaadpunten elektrische auto

In de omgeving van het provinciehuis vind je enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s. Voor up-to-date-informatie bezoek je de website Oplaadpunten

Deelauto

Vlakbij het provinciehuis vind je een standplaats van Cambio. Meer info vind je op de website van Cambio.

Het provinciehuis bevindt zich binnen de Poppy-zone. 

Toegankelijkheid

Wanneer het provinciehuis is afgewerkt, is het volledig toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers. Momenteel worden enkele zones nog afgewerkt. Hieronder vind je de tijdelijke situatie.

Ondergrondse parking

Rolstoelgebruikers die geen personeelslid zijn van de provincie moeten assistentie vragen om de ondergrondse parking te kunnen verlaten. Een medewerker van de provincie neemt dan samen met de rolstoelgebruiker de personeelslift, die badge-gestuurd is. Telefoonnummer voor assistentie: 03 240 65 99.

Tijdens de standaard openingsuren is het telefoonnummer ter plekke geafficheerd. Als je je komst vooraf meldt, kunnen we ons nog beter organiseren.

Tuin

Langs de wandelpaden in de tuin kan je te voet, met de rolstoel of met de fiets van de Harmoniestraat naar de Koningin Elisabethlei. Het gras in de tuin moet nog groeien, tegen midden augustus kan je het betreden.