Sprookjeshuis Rivierenhof

Openingsuren voor particulieren

De vertellingen 'Sprookjes op Zondag' vinden elke zondag plaats van 14 tot 15.30 uur (met uitzondering van de zomermaanden) en kosten 5 euro per persoon.

Om 13.45 uur verzamelen we voor het Sprookjeshuis, bij de stenen bank.

Het Sprookjeshuis ligt in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne. Je vindt het aan de centrale wandeldreef, vlakbij kasteel Rivierenhof. Gezien de beperkte ruimte kunnen we maximaal 25 luisteraars toelaten.

 

Openingsuren voor scholen

De vertellingen voor scholen zijn uitsluitend op reservering! Raadpleeg daarvoor deze pagina.

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
buslijn 33 (haltes Sterckshof - Turnhoutsebaan)
buslijn 19 (Borsbeek-Wenigerstraat)
buslijnen 410, 411, 412 en 414 (haltes Galifortlei - Lunden - Venneborg - Schotensteenweg - Ruggeveld)
tram 5 (halte Ruggeveld)
tram 10 (halte Venneborg) 

Met de fiets
Creëer je eigen fietsroute naar of door het Rivierenhof met het fietsknooppuntennetwerk. Aan de rand van het Rivierenhof zijn er verschillende Velo-stations waar je een deelfiets kan ontlenen.

Met de auto
Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking Zuid (via Sterckshoflei), Parking West (Cogelsplein), ter hoogte van Kasteel Sterckshof of langsheen de Turnhoutsebaan en de Ruggeveldlaan in 2100 Deurne.

 

Lage-emissiezone (LEZ) sinds 1 februari 2017!

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn sinds 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het Rivierenhof ligt NIET in die zone. Passeer je de Singel (Antwerpse binnenring) onderweg naar het Rivierenhof? Kijk dan tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.

Toegankelijkheid

In het Sprookjeshuis is sanitair voorzien voor personen met een beperking maar het huisje zelf is jammer genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.