Provinciaal Groendomein Hoge Mouw

Adres
Lichtaartsebaan 45
2460 Kasterlee
Telefoon
  • 014 37 91 74

Openingsuren

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Het domein is telefonisch (014 37 91 74) en per mail (hogemouw@provincieantwerpen.be) bereikbaar op weekdagen van 9-12 uur en van 13-16 uur. Tijdens weekends, feestdagen en vanaf Kerst (25/12) t.e.m. 2 januari gesloten.

Toegankelijkheid

Hoge Mouw is een zandduin en bijgevolg een ruw gebied. Enkel bij droog en koud weer is een beperkt gedeelte van de fiets – en wandelwegen toegankelijk voor mensen met rolstoelen en –wagens.

Aan de speelzone Ijzertijd (Goorseweg) zijn twee parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een beperking. De parking aan de Lichtaartsebaan 45 wordt heraangelegd tegen zomer 2022, er zullen dan een extra toegankelijk staanplaats zijn en toegankelijke ecotoiletten.

Bereikbaarheid

Met de fiets is Provinciaal Groendomein Hoge Mouw goed bereikbaar. Bekijk zeker de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder.

Met het openbaar vervoer

Het station van Turnhout ligt op 11 kilometer van Hoge Mouw. Plan je reisroute met het openbaar vervoer via de website van De Lijn of NMBS. Je kan via veilige en rustige fietspaden naar de Hoge Mouw fietsen.  

Wil je het openbaar vervoer combineren met een huurfiets, bekijk dan zeker eens het aanbod van blue-bike

Wil je liever niet met de fiets, dan kan je vanaf het station van Turnhout 2 maal per uur met 'bus 200 - richting Kasterlee' (35 minuten) of met 'bus 305 - richting Leuven' (20 minuten) tot aan de halte 'Hoge Mouw'.

Met de auto

Autosnelweg E313 Antwerpen-Luik, afrit 22 Olen - Herentals, richting Herentals, dan richting Kasterlee. Of via de E34 Antwerpen - Eindhoven, afrit 24 Kasterlee-Geel, in Kasterlee richting Herentals.