Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Adres
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol
Telefoon
  • 014 82 95 00
Fax
  • 014 82 95 01

Openingsuren

Het domein is geopend:
01/04-30/09: elke dag van 08.30 uur tot 21.00 uur
overige periodes: van zonsopgang tot zonsondergang

Tijdens de periode van 1 oktober tot de paasvakantie (of 1 april) is de inkom gratis. Tarieven voor het hoog- en tussenseizoen (van april tot september), zijn aan te vragen per telefoon of e-mail bij het Zilvermeer, of kun je vinden op www.zilvermeer.be. Dit geldt zowel voor groepen als individuen, en voor zowel dag- als verblijfsrecreatie.

Toegankelijkheid

  • aangepaste parkeergelegenheid
  • aangepaste toiletten en douches 
  • toegankelijke camping (inclusief sanitaire installaties)
  • groot aantal verharde wandel- en fietspaden   

Bekijk het volledige aanbod op onze informatie-pagina over toegankelijkheid. 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Plan je reis van deur tot deur met het openbaar vervoer via de website van De lijn of NMBS.

Wil je het openbaar vervoer combineren met een huurfiets; bekijk dan zeker eens het aanbod van blue-bike. Meer info op www.blue-bike.be

Met de auto

Kom je vanuit Antwerpen via de E34?

Neem op de E34 afrit 25 (Oud-Turnhout) en voeg in op de Provinciebaan/N18 richting Mol/Retie. Volg deze baan tot in het centrum van Dessel. Vanaf Dessel volg je de richting Mol. Je rijdt over het kanaal en na 2 kilometer sla je linksaf naar Sluis. Je vervolgt deze weg tot voorbij het kanaal. Blijf deze weg volgen en je komt aan het Zilvermeer.                   

Kom je vanuit Hasselt via de E313?

Neem afrit 25 (Ham) naar de N141 richting Leopoldsburg/Tessenderlo. Neem vervolgens op de rotonde de 1ste afslag naar de Staatsbaan. Sla vervolgens de 3de straat rechtsaf. Je rijdt nu op de Meerhoutstraat. Volg deze voor 5,5 kilometer tot het einde van de straat. Hier sla je linksaf naar het dorp van Meerhout. Sla rechtsaf bij de Markt van Meerhout en rijd richting Mol. Rijd voorbij de Markt en rijd vervolgens 3,5 kilometer rechtdoor via de Brandstraat naar Sluis. Aan het einde van de Brandstraat, aan de T-splitsing met de straat Sluis, ga je rechtsaf. Je vervolgt deze weg tot voorbij het kanaal. Blijf deze weg volgen en je komt aan het Zilvermeer. 

 

Ook met de fiets is het Zilvermeer goed bereikbaar. Bekijk zeker de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder.