Bernarduscentrum

Adres
Lombardenvest 23
2000 Antwerpen

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers hebben toegang tot het gelijkvloers en de toiletten, maar niet tot de eerste verdieping.

Openingsuren

Het Bernarduscentrum is niet (vrij) toegankelijk.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Het Bernarduscentrum ligt tussen fietsknooppunten 57 en 58.

Er is een fietsenstalling op het plein, vlak naast de ingang van het Bernarduscentrum. Je kunt je fiets ook parkeren op de Groenplaats, aan de Kiosk. Voorzie wel goede fietssloten.
 
Geen eigen fiets, of kom je met de trein?

  • Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.
  • 1800 fietsen, verspreid over meer dan 150 Velo-stations vind je nu reeds terug in de Antwerpse binnenstad. De volgende jaren wordt deze hoeveelheid nog uitgebreid. Bestel een pas bij Velo voor een dag (€5), een week (€11) of een jaar (€55). Het eerste half uur van elke rit is gratis. Fietsen is bovendien vaak de snelste manier om de stad te doorkruisen.
  • De NMBS biedt de formule Trein + Huurfiets aan in Antwerpen-Centraal.

Met de trein

Het treinstation Antwerpen-Centraal ligt op ongeveer 1,5 kilometer van de Lombardenvest.

Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

Met bus of tram

Verschillende lijnen komen in de buurt van het Bernarduscentrum:

Met lijnen 3, 4, 5, 9, 15, 22, 180, 181, 182 en 183 stap je af aan de halte ‘Groenplaats’.
Deze halte ligt op 250 meter van het Vredescentrum.
Wanneer je boven de grond komt en je rug naar de Karel De Grote Hogeschool richt, wandel je naar rechts. Je komt aan de Schoenmarkt. Ga daarna meteen de eerste straat rechts in, de Geefsstraat. Wandel verder en je komt op een kruising met Lombardenvest. Het Bernarduscentrum ligt aan je linkerkant.
 
Met lijn 7 stap je af aan de halte ‘Meirbrug’.
Deze halte ligt op 150 meter van het Vredescentrum.
Wandel de Wiegstraat in. Schuin naar rechts ligt de Lombardenvest.

Met lijnen 10 en 11 stap je af aan de halte ‘Sint-Katelijne’.
Deze halte ligt op 400 meter van het Vredescentrum.
Wandel de Sint-Katelijnevest uit richting Meir. Je steekt het kruispunt over en wandelt naar de Wiegstraat. Schuin naar rechts ligt de Lombardenvest.
 
Met lijn 30, 34, 291 en 295 stap je af aan de halte ‘Sint-Jansvliet’.
Deze halte ligt op 600 meter van het Vredescentrum. Wandel de Steenhouwersvest in. Ga rechtdoor bij het kruispunt met de Nationalestraat. Je komt nu in de Lombardenvest.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kun je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad 'Omleidingen'. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

Met de auto

Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Lage-emissiezone Antwerpen

Vanaf 1 februari 2017 voert stad Antwerpen in de kernstad en op Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ) in. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Park & Ride

Vermijd rijden en parkeren in de drukke Antwerpse binnenstad en maak gebruik van de Park & Ride-formule: makkelijk en gratis parkeren buiten de stad en met het openbaar vervoer naar je bestemming.

Parkeren

De locatie ligt in de rode parkeerzone. Je mag er maximaal 3 uur parkeren en je moet betalen van 9.00 tot 22.00 uur. De tarieven starten vanaf € 1,60 voor het eerste uur (€ 2,70 voor het tweede uur, € 3,80 voor het derde uur).

Er zijn een aantal betaalparkings in de buurt, zoals:

  • Parking Brabo (Kammenstraat), tarieven vanaf € 2,40 per uur
  • Parking Groenplaats (Groenplaats), tarieven vanaf € 2,50 per uur.
    In deze parking kun je gebruik maken van een gratis fiets om de stad te ontdekken.
  • Parking Lombardia (Lombardenvest), tarieven vanaf € 2,30 per uur
  • Parking Rubens (Lombardenvest), tarieven vanaf € 2,40 per uur

Routebeschrijving

Kom je vanuit het noorden via de A12?

Neem op de A12 afrit 16 (Ekeren) en voeg in op de Noorderlaan/N180 richting Haven 1-100. Sla rechtsaf bij de Groenendaallaan. Je hebt nu Metropolis aan je rechterkant. Neem nu de bocht naar links en blijf de weg volgen. Je gaat de Siberiabrug over en daarna rechtdoor de Oosterweelsteenweg in. Ga met de bocht mee naar rechts, daarna met de bocht mee naar links. Volg de weg tot je invoegt op de Rijnkaai. Blijf ook op deze weg steeds rechtdoor rijden, tot je aan de rechterkant het Steenplein hebt. Ga linksaf de Suikerrui in. Blijf de weg volgen, tot in het midden van de Kammenstraat. Voor je heb je een splitsing naar de Kammenstraat en de Nationalestraat. Als je op deze kruising naar links gaat kom je in de Lombardenvest. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver voor het Bernarduscentrum. 

Kom je vanuit het noorden via de E19?

 Vervolg op de E19 je weg naar de R1. Neem afrit 1 (Merksem) naar de N129 richting Antwerpen-Centrum/Ring/Haven 1-199. Houd rechts aan bij de splitsing en volg de borden naar Antwerpen. Voor je op de kruising zie je Metropolis. Sla vervolgens rechtsaf bij Groenendaallaan/N129. Neem de eerste afslag links, de Noorderlaan/N180 op. Na de bocht naar rechts ga je bij de stoplichten rechtdoor naar de Londenstraat. Je rijdt de Londenbrug over en aan het einde van de straat ga je linksaf, de Rijnkaai op. Blijf op deze weg steeds rechtdoor rijden, tot je aan de rechterkant het Steenplein hebt. Ga linksaf de Suikerrui in. Blijf de weg volgen, tot in het midden van de Kammenstraat. Voor je heb je een splitsing naar de Kammenstraat en de Nationalestraat. Als je op deze kruising naar links gaat, kom je in de Lombardenvest. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver van het Bernarduscentrum.

Kom je vanuit de Kempen of Limburg via de E313 of de E34?

Volg de E34 tot in Antwerpen en voeg in op de Antwerpse Ring (R1), richting Brugge/Gent/Brussel. Op de R1 neem je afrit 5a (Het Zuid) richting Antwerpen-Centrum/Hoboken/Ring. Houd links aan bij de splitsing en volg de borden "Schelde". Sla linksaf bij de Singel/R10 en ga verder op de R10. Je rijdt nu voorbij het Justitiepaleis. Sla vervolgens rechtsaf bij de Vlaamsekaai, ga rechtdoor over de rotonde en sla rechtsaf bij de Kronenburgstraat. Sla bij de eerste kruising linksaf de Nationalestraat in. Rijd deze uit tot de kruising met de Kammenstraat. Ga rechtsaf de Lombardenvest in. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver van het Bernarduscentrum.

Kom je vanuit het zuiden via de E19?

Sla op de E19 linksaf richting Ring Antwerpen/Brugge/Gent/Haven 1000-2000 en voeg in op de R1. Neem afrit 5a (Het Zuid) richting Antwerpen-Centrum/Hoboken/Ring. Houd links aan bij de splitsing en volg de borden "Schelde". Sla linksaf bij de Singel/R10 en ga verder op de R10. Je rijdt nu voorbij het Justitiepaleis. Sla vervolgens rechtsaf bij Vlaamsekaai, ga rechtdoor over de rotonde en sla rechtsaf bij de Kronenburgstraat. Sla bij de eerste kruising linksaf de Nationalestraat in. Rijd deze uit tot de kruising met de Kammenstraat. Ga rechtsaf de Lombardenvest in. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver van het Bernarduscentrum.

Kom je vanuit het zuiden via de A12?

Neem een flauwe bocht naar links bij A112 en volg de borden naar Ring Antwerpen/Brugge/Gent/Haven 1000-2000/Antwerpen-Centrum). Neem de afslag richting Schelde. Houd rechts aan bij de splitsing en volg de borden naar de Singel. Sla linksaf bij de Singel. Je rijdt nu voorbij het Justitiepaleis. Sla vervolgens rechtsaf bij Vlaamsekaai, ga rechtdoor over de rotonde en sla rechtsaf bij de Kronenburgstraat. Sla bij de eerste kruising linksaf de Nationalestraat in. Rijd deze uit tot de kruising met de Kammenstraat. Ga rechtsaf de Lombardenvest in. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver van het Bernarduscentrum. 

Kom je vanuit Oost- of West-Vlaanderen via de E17?

Neem op de E17 de afslag Antwerpen-West richting Breda/Luik/Brussel/Antwerpen-Centrum/Ring Antwerpen/Haven 1-499 en voeg in op de R1. Neem vervolgens afrit 5a (Antwerpen-Centrum) richting Boom/Hoboken/A12. Houd links aan bij de splitsing en volg de borden naar de Singel. Sla linksaf bij de Singel. Je rijdt nu voorbij het Justitiepaleis. Sla vervolgens rechtsaf bij de Vlaamsekaai, ga rechtdoor over de rotonde en sla rechtsaf bij de Kronenburgstraat. Sla bij de eerste kruising linksaf de Nationalestraat in. Rijd deze uit tot de kruising met de Kammenstraat. Ga rechtsaf de Lombardenvest in. Deze is tot aan het kruispunt toegankelijk met de auto, niet ver van het Bernarduscentrum.