Coveliersgebouw

Adres
Boomgaardstraat 22
2600 Antwerpen Berchem

Toegankelijkheid

Het Coveliersgebouw heeft een drempelloze ingang met schuifdeuren. De balie heeft een verlaagde, onderrijdbare zijkant. Je kunt elke verdieping bereiken met een lift. Zowel op de benedenverdieping als op de verdiepingen zijn er toegankelijke toiletten.

Op straat, voor de ingang, zijn twee voorbehouden parkeerplaatsen. Voor rolstoelgebruikers zijn deze te smal voor een veilige in- en uitstap aan de straatkant.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Het Coveliersgebouw ligt in de buurt van fietsknooppunten 58 en 40. Meer informatie over de ligging van deze knooppunten vind je op de website van Fietsnet.

Aan de ingang van het gebouw is er een ruime, overdekte fietsenstalling.

Bekijk zeker ook de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder om te zien hoe je het makkelijkst naar het Coveliersgebouw fietst.

Kom je met een Velo-fiets? Dan gebruik je het best deze Velo-stations:

 • station 046 - De Merode
 • station 098 - Haringrode

Met het openbaar vervoer

Trein

Het Coveliersgebouw is zowel vanaf het Station Antwerpen-Centraal als vanaf Antwerpen-Berchem vlot te bereiken.

 • Kom je vanuit het station van Antwerpen-Centraal?
  In het station van Antwerpen-Centraal neem je aan de halte 'Diamant' tram 15 met bestemming Boechout tot aan de halte 'Berchem De Merode'. Je kunt ook tram 6 met bestemming Olympiade nemen tot aan de halte 'Antwerpen Harmonie'. Je bent ongeveer 10 minuten onderweg.
 • Kom je vanuit het station van Antwerpen-Berchem? Het station ligt op 1,3 kilometer van het gebouw. Verlaat het station via de achterzijde. Sla er rechtsaf en neem de eerste straat links. Dit is de Boomgaardstraat. Vervolg deze straat tot je op je linkerzijde het Coveliersgebouw ziet.
  Verkies je het openbaar vervoer? Dan kun je aan Antwerpen-Berchem bus 30 richting Zuid nemen. Na 4 minuten stap je af aan de halte 'Antwerpen Haringrodestraat'. 

Bus – tram

De volgende bussen en trams komen in de buurt van het Coveliersgebouw:

 • lijnen 30 en 34: stap af aan de halte ‘Antwerpen Haringrodestraat’.
  Deze halte ligt direct aan het Coveliersgebouw. 
 • lijnen 7 en 15: stap af aan de halte 'Antwerpen De Merode'.
  Deze halte ligt op 50 meter van het Coveliersgebouw.
  Wandel de Boomgaardstraat in en het gebouw ligt op je rechterzijde. 
 • lijnen 2, 6, 17, 191 en 507: stap af aan de halte ‘Antwerpen Harmonie’.
  Deze halte ligt op 150 meter van het provinciehuis.
  Wandel met het park op je rechterzijde verder op de Mechelsesteenweg. Neem de tweede straat links. Dit is de Boomgaardstraat.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn.

Met de auto

Het Coveliersgebouw zelf heeft geen parkeerruimte. Je kunt wel in de omliggende straten parkeren, maar het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Je mag er maximaal 10 uur parkeren en je moet betalen van 9.00 tot 19.00 uur. De tarieven starten vanaf € 0,70 voor het eerste uur (€ 1,10 vanaf het tweede uur). Een dagticket kost € 3,80.

Lage-emissiezone Antwerpen

Vanaf 1 februari 2017 voert stad Antwerpen in de kernstad en op Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ) in. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

Park & Ride

Je kunt je auto ook parkeren op een park & ride aan de rand van de stad, en van daar verder met het openbaar vervoer naar het Coveliersgebouw reizen.

Vanuit het noorden via de A12 of de E19 of vanuit de Kempen of Limburg via de E313 of de E34

Volg de Antwerpse Ring richting Gent. Neem afrit 4 Berchem en ga aan de lichten naar rechts. Volg de Grote Steenweg tot aan het Koning Albertpark. Hier sla je aan de verkeerslichten rechtsaf. Dit is de Boomgaardstraat.

Vanuit het zuiden via de E19

Vervolg de E19 en ga aan de verkeerslichten met de Antwerpse Ring rechtdoor (Generaal Lemanstraat). Sla net voor het Koning Albertpark rechtsaf naar de Prins Albertlei. Steek de Mechelse Steenweg over naar de Boomgaardstraat.

Vanuit het zuiden via de A12

Rijd over het viaduct op de A12 richting Antwerpen. Aan het einde van het viaduct rijd je rechtdoor richting Antwerpen centrum over de Jan Van Rijswijcklaan (langs Antwerp Expo). Volg de tramsporen (Jan Van Rijswijcklaan) tot aan het Koning Albertpark. Rijd rechtdoor naar de Prins Albertlei. Steek de Mechelse Steenweg over naar de Boomgaardstraat.

Vanuit Oost- of West-Vlaanderen via de E17

Rijd door de Kennedytunnel en volg de ring richting Breda. Neem afrit 5 Berchem en sla aan de lichten linksaf (Graaf Le Grellelaan). Neem de 1ste afslag rechts naar de Desguinlei. Ga 1 kilometer verder op de R10. Neem de 1e afslag links, de Grotesteenweg/N1 op. Volg de Grote Steenweg tot aan het Koning Albertpark. Hier sla je aan de verkeerslichten rechtsaf. Dit is de Boomgaardstraat.