Dag van de Trage Weg 2021

Op Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, fietsers, kinderen en andere levensgenieters samen op pad. Langs bekende, onbekende en zelfs bedreigde paadjes. Van de Westhoek tot het Maasland. In het groen en in de stad. Langs historische wegen of nieuwe doorsteken. Ook in de provincie Antwerpen vallen weer heel wat paadjes en wegels te ontdekken tijdens de Dag van de Trage Weg op 16 en 17 oktober.

Status
Datum
  • van 16 oktober 2021 tot 17 oktober 2021

Het programma is telkens weer opwindend en gevarieerd dankzij het engagement van tragewegenliefhebbers, lokale verenigingen, verschillende steden en gemeenten. Zo zijn er de klassiekers: een wandel- of fietstocht langs gekende, verborgen of zelfs bedreigde en afgesloten wegen. Maar evengoed leerrijke, creatieve of avontuurlijke initiatieven zoals een fotozoektocht, een vertelling of tentoonstelling. Al dan niet met een drink achteraf. En de echte doeners voeren actie, maken zelf een overgroeid pad open of feesten een recent herstelde weg opnieuw in. Sluit je aan bij één van de activiteiten en verzamel mee op de paden in jouw buurt!

Stadssafari Dag van de Trage Weg

Wat valt er te beleven in onze provincie?

  • In de Kempen wandel je samen met het Regionaal Landschap Kleine en Gote Nete de nieuwe wandelbrug over de Aa in.

Op 16 oktober kan je gratis én onder begeleiding van een gids een mooie wandelroute van ca. 10 kilometer volgen. Meer informatie lees je op de website van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

  • In de Voorkempen neemt het Regionaal Landschap de Voorkempen je mee op een 'stadssafari' die je via ongekende paadjes op groene plekjes brengt

Wandelaars kiezen lengte, route en formule naar eigen vermogen en zin. Je kan kiezen tussen twee wandellussen van 7 en 15 kilometer, een dagtocht van 25 kilometer of een wandelweekend met overnachting van 50 kilometer. Kronkel je mee langs trage wegen op deze 'stadssafari'? Je leest er alles over op de website van Regionaal Landschap de Voorkempen en in de folder die je hieronder kan downloaden.

Bekijk een overzicht van alle activiteiten op www.dagvandetrageweg.be