Kom de vernieuwde Kaartse Beek ontdekken

De grens tussen Kapellen en Brasschaat valt grotendeels samen met de Kaartse Beek. Omdat die beek regelmatig voor wateroverlast zorgt, heeft de buurt al een behoorlijke portie aan waterellende gehad. De provincie voerde aanzienlijke maatregelen uit en komen die graag voorstellen tijdens het buurtfeest XL van zorgboerderij Meander op zondag 2 juni.

Datum
  • zondag 2 juni 2024 van 13 uur tot 17 uur

Méér ruimte voor water, recreatie en biodiversiteit

De veranderingen zijn indrukwekkend: hoge oeverwallen zijn verlaagd, oevers zijn afgeschuind, enkele percelen zijn afgegraven en het oorspronkelijk grachtenstelsel is hersteld. Allemaal om meer ruimte te bieden aan het water.

Samen met de lokale besturen Kapellen en Brasschaat heeft de provincie ook gewerkt aan extra recreatie en biodiversiteit. Naast zorgboerderij Meander is er nu een gloednieuwe fiets- en wandelverbinding tussen de Holleweg en de Elisalei waardoor inwoners van Kapellen en Brasschaat de Brusselse Bossen gemakkelijker en veiliger kunnen bereiken.

Dankzij nieuwe aanplantingen kan je genieten van een uitgestrekt weidegebied met veel kleine landschapselementen. Daarnaast zijn ook bijkomende amfibieënpoelen aangelegd om de biodiversiteit te bevorderen.

Wandel mee in de vernieuwde vallei

Speciaal voor de gelegenheid wordt er een wandellus uitgestippeld van een kleine 2 kilometer. Aan het verzamelpunt op de Zorgboerderij en aan de stops op het wandelparcours krijg je meer uitleg over de ingrepen van de provincie Antwerpen en de gemeenten Kapellen en Brasschaat.

Een paar tips:

  • Er is bewegwijzering voorzien maar neem deze flyer mee. Zo heb je steeds het wandelplan bij de hand.
  • Denk aan aangepast schoeisel, sommige stukjes kunnen er modderig bij liggen als het geregend heeft.
  • We voorzien een beperkt aanbod aan autoparking. We raden je aan om met de fiets of te voet te komen.