Energy Challenges: online transnational event

Ben je op zoek naar een fijne en uitdagende activiteit voor je leerlingen (3e graad basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs) over het thema energie en klimaat? Dan nodigen we je samen met je klas of werkgroep uit op het gratis online transnational event van Energy Challenges 2Impresz.

 

Tijdens deze online bijeenkomst worden de deelnemers meegenomen op een inspirerende reis door België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië. In deze landen hebben meer dan 30.000 leerlingen deelgenomen aan de Energy Challenges. Samen hebben zij heel wat energie bespaard. Ook als je school niet heeft deelgenomen, is dit event meer dan de moeite waard!

Het event is in het engels, maar met nederlandstalige ondersteuning.

Status
Datum
  • donderdag 27 mei 2021 van 10 uur tot 12.30 uur
Prijs
Gratis
EC event 27 mei 2021
Energy Challenges - Transnational online event

 

Doelgroep

Voor leerlingen van 10 tot 14 jaar samen met hun leerkracht.

  • 3e graad basisonderwijs
  • 1e graad secundair onderwijs

Wat is Energy Challenges?

Energy Challenges is een internationaal project tussen België, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school.

Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Het doel is om leerlingen een actieve rol te geven bij energiebesparing op school. Gedragsverandering staat centraal in de campagne. En met succes! Alle deelnemende scholen besparen heel wat energie! In Vlaanderen nemen er een 40-tal scholen deel. 

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en Provincie Antwerpen.

Programma 27 mei

Een klimaatwetenschapper aan het woord, inspirerende filmpjes, een quiz via Kahoot, een Escaperoom,…iedereen in de klas gaat aan de slag. Kortom, een heel divers programma. Het event wordt gepresenteerd in het Engels. Voor de interactieve stukken voorzien we een Nederlandstalige versie. We hopen ook dat het samen internationaal werken aan dit thema op school, in tijden van een pandemie, energie kan geven voor de toekomst. 

Praktisch en inschrijven

Schrijf je hier in voor het gratis event via eventbrite, individueel of per klas. Het volstaat je volledige naam en e-mailadres in te vullen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met login voor de dag zelf. Voor een klassikale deelname volstaat het te registreren met de gegevens van de begeleidende leerkracht (inschrijven per leerling apart is niet nodig). 

Meer info?

Neem een kijkje op www.energychallenges.eu of neem contact op met MOS-begeleider Veerle Moons: veerle.moons@provincieantwerpen.be

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25