MOS-café: Haal meer uit Buitenlesdag 12/3/19

Vergezeld van een hapje en een drankje raak je geïnspireerd om tijdens je lessen naar buiten te trekken.

Status
Datum
  • dinsdag 12 maart 2019 van 19 uur tot 21.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 7 maart 2019

Doelgroep: leerkrachten en directies van basis- en secundaire scholen.

Inhoud:

Vergezeld van een hapje en een drankje raak je tijdens dit MOS-café geïnspireerd om tijdens je lessen naar buiten te trekken. Twee werkwinkels en een infobeurs geven je praktische tips en ideeën om buiten les te geven.

Spreker Hans Van Dyck, professor gedragsecologie en natuurbehoud aan de UCL, bijt de spits af. Hij licht tijdens de inleiding het belang en de pret van waarnemen met en door jonge pretoogjes toe.

Daarna volgen twee werkwinkels:

  • Werkwinkel 1: Maak van je leerlingen (burger)wetenschappers.

Mieke Hoogewijs, soortencoördinator dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid van provincie Antwerpen, legt uit hoe je met je leerlingen aan citizen science kunt doen. Je komt er te weten hoe je je waarnemingen kunt ingeven op www.waarnemingen.be, hoe je met de applicatie ObsIdentify kunt werken en hoe je gebruikmaakt van nog veel meer andere praktische toepassingen van citizen science.  

  • Werkwinkel 2: Waarnemen als werkvorm in de klas (BaO / SO).

Tijdens deze werkwinkel ontdek je hoe je met citizen science en waarnemen aan de slag kunt in jouw klas. Je kiest tussen werkvormen voor basis- of secundair onderwijs.

In de werkwinkel voor het basisonderwijs leer je wat je kunt waarnemen met leerlingen, hoe je dit moet aanpakken en kom je te weten hoe je aan de slag gaat met het educatief materiaal ‘Bodemhelden’.

In de werkwinkel voor secundair onderwijs kom je te weten hoe je citizen science en waarnemen kunt toepassen in de verschillende vakken en krijg je een toelichting van het project Knappe K(n)oppen.

We sluiten dit MOS-café af met een infobeurs en een gezellige babbel. Op de infobeurs vind je informatie over buiten lesgeven van Natuurpunt en MOS.

Wil je nu al inspiratie opdoen? Neem alvast een kijkje op de website van Buitenlesdag.

 

 

 

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts, Lobke Brinckman en Lien Luyten

MOS-team Antwerpen
Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 26

Volgende