MOS-vorming: Laat je inspireren om buiten te leren

Welke leerkansen heeft de natuur te bieden? Waarom is een ontdekkingstocht in de nabije schoolomgeving zo leerrijk? De vorming is de ideale voorbereiding op Buitenlesdag met een apart programma voor leerkrachten kleuteronderwijs en leerkrachten lagere school. 

Status
Datum
  • dinsdag 22 maart 2022 van 13.30 uur tot 16 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 17 februari 2022
MOS Buitenlesdag GEBO Bonheiden

 

Doelgroep: leerkrachten en directies kleuteronderwijs en lager onderwijs; studenten lerarenopleiding basisonderwijs

Wat staat er op het menu per doelgroep?

Kleuteronderwijs

Op basis van de praktische tips uit de handboeken “Op stap met de bosjuf 1 en 2” van Gertie Bergmans leer je hoe je met kleuters op stap kunt gaan in de natuur en hoe je het buiten zijn optimaal kunt benutten voor de ontwikkeling van het kind. Wat staat centraal? Waarom is een ontdekkingstocht ‘Snuisteren in het groen’ in de schoolnabije omgeving zo leerrijk? Wat houdt je tegen om wekelijks naar buiten te trekken met je klas? Welke leerkansen heeft de natuur te bieden? Loslaten, vertrouwen en onderzoekend leren, hoe pak je dat aan? Bosjuf Gertie Bergmans en Ingrid Coenen (Snuisteren in het groen Provinciaal Natuurcentrum Limburg) trekken samen met jou naar buiten en delen hun kennis.

Lager onderwijs

Maak kennis met de kracht van buiten lesgeven. Onze MOS-begeleiders helpen je graag op weg met talrijke voorbeelden en werkvormen. We hebben heel wat tips en inspiratie te bieden om zelf vol vertrouwen buiten aan de slag te gaan met je klas.

Datum: 22 maart 2022 van 13.30u tot 16u

Locatie: PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie), Mechelsesteenweg 365 te 2500 Lier

Praktisch: voorzie kledij en schoeisel aangepast aan de weersomstandigheden, we trekken naar buiten in de PIME-tuin.

Inschrijven: verplicht via formulierWil je nu al inspiratie opdoen? Neem alvast een kijkje op de website van Buitenlesdag.

Veerle Moons, Elke Hermans en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25
Organisator
MOS- team provincie Antwerpen