Inspiratiereis: boeren bij hoog water

Nederland staat op kop als het gaat over het beheersen van water. Als we klimaatrobuuster willen gaan boeren kunnen we van onze noorderburen leren. In ‘Boeren bij hoog water’ gaat men op KTC Zegveld op zoek naar nieuwe vormen van landbouw om in het wel zeer specifieke veenweidegebied bodemdaling en dus verlies van organische stof en nutriënten tegen te gaan. Hoewel de waterhuishouding in de meeste regio’s in de Kempen niet vergelijkbaar is met deze van de veenweiden, zullen heel wat maatregelen ons ongetwijfeld inspireren.  

Status
Datum
  • donderdag 23 juni 2022 van 11 uur tot 15 uur
Prijs
gratis

We denken hierbij zeker aan (actieve) drukdrainage maar ook aan de experimenten met natte teelten zoals lisdodde. Op het proefbedrijf meet en beoordeelt men eveneens de effecten op waterkwaliteit alsook de emissies van broeikasgassen. 

Erik Janssen, onderzoeker van het Veenweiden Innovatiecentrum licht de onderdelen van het project in het veld toe.  Samen bezoeken we die maatregelen die de groep het meest aanspreken. Ga jij ook mee naar regio Utrecht om inspiratie op te doen?

Ben je landbouwer uit Ravels of elders uit de provincie? Wil je je kennis verruimen, ook buiten onze provincie- en zelfs landsgrenzen? Wil je een dagje tijd investeren en kennis vergaren bij onze noorderburen? Schrijf je dan zeker in.

Praktisch

Wanneer: Donderdag  23 juni 2022 – 10.50 uur ter plaatse, wat neerkomt op vertrek omgeving Ravels rond 8.15 uur.

Vervoer: verplaatsingen gebeuren met eigen wagen.  Zoek je nog een carpool-maat? Geef dit mee bij je inschrijving.

Kostprijs: Deelname is gratis en inschrijven is verplicht (aantal deelnemers is beperkt). 

Organisator
Hooibeekhoeve