Provinciale milieudag

KLAAR VOOR EEN NIEUW KLIMAAT?

 

Deze editie van de provinciale milieudag staat in het teken van klimaatadaptatie en zoekt een antwoord op vragen als: wat kunnen steden en gemeenten doen om te anticiperen op de klimaatverandering? Hoe passen ze zich aan en welke tools heb je als lokaal bestuur in handen voor een klimaatbestendige stad of gemeente? 

Status
Datum
  • dinsdag 4 juni 2019 van 09 uur tot 16.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
maandag 27 mei 2019
provinciale milieudag 2019 klimaatadaptatie

Klimaatwetenschappers zijn het eens: de massale uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen door de mens, zorgen ervoor dat de aarde opwarmt en onze leefomgeving onder druk komt te staan. De inspanningen om de broeikasgasuitstoot te verminderen en de klimaatverandering af te remmen staan op de eerste plaats. Maar zelfs bij maximale inspanningen is het duidelijk dat we door de klimaatverandering drogere zomers krijgen met meer hittegolven, afgewisseld met periodes van intense neerslag en onweersbuien. Klimaatadaptatie betekent: anticiperen op en ons aanpassen aan deze veranderingen. Een sterk groen-blauw netwerk speelt hierin een belangrijke rol. Dat willen we op deze dag graag benadrukken.

Op deze provinciale milieudag zoomen we in op de uitdagingen die ons te wachten staan en de tools die je als lokaal bestuur in handen hebt om je stad of gemeente ‘klimaatbestendig’ te maken.

Het programma met alle praktische informatie en het inschrijvingsformulier vind je op deze pagina.

Volgende van de detaillijst