Green Flag Award 2022

publish date
03.10.2022


In het mooie park Vordenstein in Schoten kondigde de organisatie Good Planet op 27 september aan welke parken in de Provincie Antwerpen laureaat zijn van de Green Flag Award 2022. Om en bij de 2000 parken en domeinen wereldwijd mogen de Green Flag uithangen. Daarbij zitten dus 8 parken in onze provincie, met naast de zes genoemde Provinciale groendomeinen ook Park Vordenstein en het Nachtegalenpark in Antwerpen.

Gedeputeerde voor Groen- en recreatiedomeinen van de Provincie Antwerpen, Mireille Colson, zegt daarover: “We zijn erg blij met een kwaliteitslabel als de Green Flag Award. Het is voor ons een extra indicatie dat we goed bezig zijn met onze domeinen, en het is een waardering voor al onze collega’s en de talrijke vrijwilligers die zich hier dagelijks voor inzetten. Niet alleen de winnaars, maar al onze Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen zijn belangrijk in hun regio, in onze provincie en voor de maatschappij in haar geheel. We blijven inzetten op toegankelijk groen zodat alle doelgroepen kunnen leren over natuur en kunnen komen sporten en genieten van quality time in goed beheerde gebieden”.

De PGRA kreeg voor het Rivierenhof, het Vrieselhof en de Kesselse Heide een groene vlag.

Directeur Peter Verdyck aan het woord: "Dat we dit jaar opnieuw dit kwaliteitskeurmerk mogen ontvangen met deze domeinen is te danken aan de grote toewijding en het harde werk van onze medewerkers en vrijwilligers. Onze parken en domeinen voldeden aan de verschillende Groene Vlag-criteria (vb. onderhoudskwaliteit, veiligheid, milieubewustzijn, enz.) en de juryleden die onze domeinen bezochten waren dan ook erg enthousiast."
Hij wil het personeel dan ook van harte bedanken omdat ze zich dag in dag uit inzetten en ervoor zorgen dat onze domeinen er goed bijliggen, omdat ze zoveel activiteiten organiseren voor een zeer breed publiek, omdat ze de schouders zetten onder de vele projecten die onze domeinen nog betere plekken maken om te genieten. We mogen echt fier zijn op het resultaat.