Veleau Culinair - verwennerij langs de overstromingsroute

Ga je graag fietsend op ontdekking en hou je van culinaire verrassingen? Spring dan tijdens de Vlaamse Waterdagen op zaterdag 25 maart op je fiets, volg de Veleau Culinair route (27km) en ontdek wat de provincie Antwerpen en Regionaal Landschap Rivierenland op twee locaties voor jou in petto hebben. 

Datum
  • zaterdag 25 maart 2023 van 11 uur tot 17 uur

Je fietst langs de Lierse Nete, natte overstromingsgebieden, kronkelende beken, vogelrijke plassen en door het rustgevende platteland van Duffel, Kontich, Lint, Hove en Boechout. Speciaal voor de Vlaamse Waterdagen overspoelen we je op twee stopplaatsen niet alleen met interessante waterweetjes. Tussen 11u en 17u bieden we ook alle fietsers van de Veleau overstromingsroute een gratis versnapering aan!

Fietsbrochure van Regionaal Landschap Rivierenland

Speciaal voor de Vlaamse Waterdagen maakte Regionaal Landschap Rivierenland een mooie brochure van de route. Die kun je krijgen aan de infostanden tijdens Veleau Culinair. Ook op een aantal plaatsen in de omgeving van de route kun je brochures vinden. Een overzicht vind je in onderstaande pdf. Maar je kunt ook de brochure downloaden

Smaakt deze Veleau naar meer?

Check dan zeker onze andere routes. Ze zijn tussen 25 en 35 km lang en leiden je langs mooie en vaak onbekende plekjes aan het water. Ontspannend én leerrijk, want je komt heel wat te weten over het provinciale waterbeleid. Mooie illustraties en tekst begeleiden je onderweg.

De routes zijn gratis en staan op het platform van RouteYou. Aan het begin van elke route vind je een parking.