Skip to main content

Organiseer een Zomerschool in jouw stad of gemeente

Spelend leren, een leuke vakantie beleven én groeien om zo volgend schooljaar sterk te kunnen starten. De Zomerschool werkt achterstanden weg en bezorgt kinderen de tijd van hun leven. Iets voor jouw stad of gemeente?

Spelen + leren = groeien in de vakantie

Zoveel mogelijk kinderen vrolijke dagen vol sport en spel, creativiteit en speels leren laten beleven, met oog voor de totaalontwikkeling van (kwetsbare) kinderen en jongeren. Dat is de essentie van ons zomeraanbod dat we buiten de schoolmuren organiseren. Zo krijgen kinderen alle kansen om te groeien en zijn ze in september weer helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar.

Ondersteuning van A tot Z

Wil je een Zomerschool organiseren of een ander lerend initiatief in juli en augustus? De provincie Antwerpen helpt en inspireert je daar graag bij.


Zo ondersteunen we je om:

  • een eigen visie en aanpak uit te werken;
  • een initiatief op te starten en een subsidieaanvraag op te stellen;
  • een doordacht aanbod en intense speelervaring te organiseren;
  • gekwalificeerde begeleiders te vinden.

We reiken ook superleuke, wetenschappelijk onderbouwde materialen aan op maat van diverse doelgroepen en handige tools, zoals een draaiboek, zodat jouw Zomerschool op wieltjes loopt.

Daarnaast organiseren we opleidingen en webinars voor organisatoren, coördinatoren en vrijwilligers zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen. En via ons online leerplatform blijf je je kennis voeden met nieuwe inzichten en sterke voorbeelden uit de praktijk.

Veerle Van Den Wyngaert
Functie
Projectcoördinator Zomerscholen
Mobiel
0477 98 42 04

Gerelateerd aanbod

  • Samen tegen schooluitval ​Het Netwerk Samen Tegen Schooluitval faciliteert en ondersteunt acties rond spijbelen en ongekwalificeerde uitstroom.
  • Gekwalificeerde instroom ​Schooluitval voorkomen en kinderen een goede startpositie geven voor een succesvolle schoolloopbaan, daar zet TRAMPOLINE op in. De provincie Antwerpen ondersteunt.
  • Flankerend onderwijsbeleid Gelijke onderwijskansen voor alle kinderen? Laat je inspireren op de webinars, infosessies en netwerkmomenten van de provincie Antwerpen.